هشدار دامپزشکی کرمان در خصوص بیماری آنتروتوکسمی

محمود زین الدینی با اعلام اینکه کلستریوم عامل بیماری آنتروتوکسمی است که در بین دام‌هایی نظیر گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند، گفت: تغییر ناگهانی جیره سبب افزایش این باکتری در دستگاه گوارش دام شده و در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر، علائم شامل اسهال، زمین‌گیری، بی‌اشتهایی، بی‌قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت مرگ دام همراه است.

وی، حفظ سرمایه‌های دامی از طریق رعایت اصول بهداشت دام، حفظ و ارتقای بهداشت عمومی از طریق مبارزه با بیماری‌های مشترک قابل انتقال بین انسان و حیوان و بیماری‌های دامی و تحقق امنیت غذایی از طریق فراهم کردن شرایط بهداشتی برای سرمایه گذاری و تولید، کاهش تلفات دامی، کاهش ضایعات فرآورده‌های دامی را از وظایف دامپزشکی دانست و افزود: با توجه به تغییرات آب و هوایی، نوع پوشش گیاهی و همچنین جابجایی گله‌ها و تغییر رژیم غذایی، دامداران بایستی قبل ازجابجایی دام و تغییر جیره غذایی نسبت به واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری انتروتوکسمی اقدام کنند.

زین الدینی به دامداران توصیه کرد، با رعایت اصول مدیریت در تغییرات جیره غذایی و ممانعت از پرخوری حیوانات و واکسیناسیون دام‌های خود با واکسن آنترو توکسمی هر ۶ ماه یکبار در ۲ نوبت به فاصله زمانی ۱۴ روز از بروز این بیماری در دام‌های خود ممانعت کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان عامل بیماری انتروتوکسمی را باکتری کلستریوم عنوان کرد و بیان داشت: این بیماری غالبا در بین دام‌هایی نظیر گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند و در شرایط حاد می‌تواند باعث تلف شدن دام شود.

زین الدینی با اشاره به راه‌های پیشگیری از بیماری آنتروتوکسمی تصریح کرد: راه های پیشگیری شامل واکسیناسیون به موقع، کنترل بهداشتی حمل و نقل دام‌ها و تغییر تدریجی جیره غذایی در بازه زمانی حداقل دو هفته تا فراهم شدن شرایط لازم به منظور عادت کردن دستگاه گوارش دام به جیره جدید است.

وی گفت: واکسیناسیون دام‌ها از سوی مراکز مایه کوبی بخش‌های خصوصی دامپزشکی، با مراجعه دامداران به این مراکز امکان پذیر است.