تمایل مردم به استفاده از نان سفید به جای نان کامل

مصطفی صالحی زاده در کمیته علمی تولید آرد و نان استان گفت: نان پرمصرف‌ترین ماده غذایی مورد استفاده خانوار‌های ایرانی است و در برخی موارد حدود نیمی از انرژی دریافتی روزانه بدن از نان تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه نان کامل سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه E و B و آنتی اکسیدان، پروتئین و اسید‌های آمینه ضروری، چربی غیراشباع، املاح معدنی مثل روی و منیزیم می‌باشد، تصریح کرد: سبوس گندم موجب افزایش سوخت و ساز چربی، موجب احساس سیری و کاهش دریافت غذا و کمک کننده به هضم غذا می‌باشد.

وی ادامه داد: نان کامل نیز به دلیل وجود سبوس و جوانه گندم در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی – عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی تاثیرگذار است.

وی در رابطه با مشکلات موجود مصرف نان گفت: تمایل مردم به استفاده از نان سفید به جای نان کامل از بزرگترین چالش‌های موجود می‌باشد که این موضوع نیازمند اصلاح فرهنگ مصرف با بیان مشکلات نان سفید و اشاعه فواید مصرف نان کامل می‌باشد.

وی لزوم ایجاد تغییر در ساختار خطوط تولید کارخانجات آرد و ایجاد ساختار‌های جدید برای تولید آرد کامل، را یکی از چالش‌ها موجود برشمرد و افزود:: در همین راستا کمیته علمی بررسی تولید آرد و نان کامل در سطح استان با محوریت معاونت غذا و دارو تشکیل شده تا با مشارکت سایر دستگاه‌های دخیل در این حوزه، چالش‌های موجود را بررسی و با ارائه راهکار‌های علمی و عملی، زمینه را برای تولید آرد و نان کامل و بهبود کیفیت نان تولیدی در استان هموار کنیم.