برگزاری مراسم شام غریبان در کهگیلویه و بویراحمد

در این آیین معنوی عزاداران با در دست داشتن لاله‌های روشن، در رثای شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، یاران با وفایش، اهل بیت امام حسین (ع)، اسیران و کودکان بازمانده از واقعه کربلا، مرثیه سرایی و سوگواری کردند.


هیئت‌ها و عزاداران حسینی با حضور در بقاع متبرکه، در غم از دست دادن سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یارانش به سوگ نشستند و در شب شام غریبان با ام‌المصائب حضرت زینب کبری (س) همنوا شده و بر یتیمی کودکان و اسرا اشک حزن و ماتم ریختند.


مراسم باشکوه سوگواری و عزاداری سیّد و سالار کربلا و اصحاب با وفای ایشان با مداحی، مدیحه‌سرایی، سینه‌زنی، روشن کردن شمع به یاد شهدای کربلا و اطعام عزاداران امام حسین (ع) همراه است.

 عاشقان و دلدادگان اباعبدالله الحسین (ع) با روشن کردن شمع در جوار بقاع متبرکه از خداوند خواستند حاجت آنها را روا کند. نظیر این مراسم در شهر‌ها و بخش‌ها و روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد نیز در حال برگزاری است.