۳۵۰ مبتلا به اتیسم تحت پوشش بهزیستی قزوین قرار دارند

مریم کشاورز مدیر موسسه دوست اتیسم قزوین گفت: اتیسم، اختلال عصبی - رشدی است که در سه سال اول زندگی کودک نمایان می‌شود و دارای نشانه‌های متعددی از جمله دشواری در برقراری ارتباطات و تعاملات اجتماعی، داشتن رفتار‌های تکراری و محدود، عدم برقراری تماس چشمی، داشتن کلیشه‌های حرکتی یا کلامی و فقدان یا محدودیت کلام است.

وی ادامه داد: این دست از اختلالات روان که به توانایی مغز در به یادآوری و پردازش اطلاعات مربوط است، بر نحوه تفکر و سطوح مختلف شناخت و در درجه اول به توانایی‌های شناختی از جمله یادگیری، حافظه، درک و حل مساله آسیب می‌زند.

کشاورز تاکید کرد: مشکل در یادگیری اطلاعات جدید، اختلال در حافظه کوتاه مدت و سایر مشکلات شناختی نمونه‌های معمول علایم ابتلا به انواع اختلالات شناختی است، اما علایم آن می‌تواند بسته به نوع اختلال و فاکتور‌های مختلف، متفاوت باشد.

به گفته این مسئول، مرکز دوست اتیسم از سه سال پیش در قزوین شروع به کار کرده و تمامی اعضای کادر این مرکز، دوره و کارگاه‌های تخصصی برای فعالیت در این حوزه را گذرانده و آموزش‌های لازمه را کسب کرده اند.

مدیر موسسه دوست اتیسم قزوین با بیان اینکه عملکرد کادر اداری و آموزشی این موسسه به طور مستمر توسط سوپروایزر‌های مربوطه ارزیابی می‌شود، یادآور شد: مربیان این مرکز، مهارت‌های لازم را با شرکت در دوره‌های تربیت مربی اتیسم کسب کرده اند و خدماتی از جمله اصلاح موی کودکان و ویزیت توسط دندانپزشک و روانپزشک به صورت رایگان و همچنین برگزاری جشن‌های مناسبتی از جمله عید نوروز، یلدا و یا تولد کودکان در بستری شاد برگزار می‌شود.

مرکز دوست اتیسم در زمینه مداخلات کودکان با نیاز‌های ویژه (اتیسم، سندرم داون، رِت و سایر اختلالات مرتبط) فعالیت می‌کند.