جان کربی همچنین تصریح کرد گفتگوها با اسرائیل بر سر رفح ادامه دارند. روز گذشته هم لوید آستین وزیر دفاع آمریکا اقدامات اسرائیل در جنگ غزه را «دفاع از خود» توصیف کرده و گفته بود که واشنگتن از ۷ اکتبر به این سو دهها میلیارد دلار کمک برای اسرائیل ارسال کرده است.
با آنکه بسیاری از تحلیلگران معتقدند که عملیات نظامی اسرائیل در رفح با چراغ سبز ایالات متحده آغاز شده مقامهای آمریکایی ادعا میکنند که واشنگتن با هر گونه عملیات بزرگ در رفح مخالف است.
روزنامه هاآرتص روز گذشته گزارش داده بود آمریکا، مصر و اسرائیل توافق کردهاند اداره گذرگاه رفح بعد از تصرف آن توسط اسرائیل به یک شرکت خصوصی امنیتی آمریکا سپرده شود.
دولت آمریکا اصلیترین حامی اسرائیل در جنگ غزه بوده که از ۷ اکتبر در پی عملیات حماس موسوم به «طوفانالاقصی» آغاز شده است.
واشنگتن از زمان آغاز جنگ غزه به طرق مختلف اعم از وتوی قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، ارسال تسلیحات و تلاشهای دیپلماتیک از اسرائیل در این جنگ حمایت کرده است.
سیاستهای کاخ سفید اعتراضات گستردهای را در جهان از جمله در خود آمریکا به همراه داشته که دامنه آن در روزهای گذشته به دانشگاهها رسیده است.
گزارشها حاکی است دانشگاههایی در اکثر ایالتهای آمریکا طی سه هفته گذشته گذشته اردوگاههایی در حمایت از فلسطین تشکیل دادهاند.
گفته میشود پلیس آمریکا با ورود به دانشگاهها بیش از ۲۲۰۰ نفر را تا کنون دستگیر کرده است. در بعضی دانشگاهها تصاویر و فیلمهایی از برخورد خشونتآمیز پلیس با تظاهراتکنندگان منتشر شده است.
مقامهای آمریکایی از جمله بایدن تلاش کردهاند تظاهراتهای دانشجویان را غیرمسالمتآمیز یا یهودستیزانه جلوه دهند.
منبع :فارس