بررسی کیفیت گوشت چرخ کرده عرضه شده در کرمانشاه

تورج کرمیان رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه با اشاره به این که این طرح به صورت ویژه در این شهرستان در تمام رستوران‌ها و کبابی‌ها و مراکز عرضه مواد غذایی از جمله قصابی‌ها اجرا می‌شود، گفت : میزان جریمه واحد‌های متخلف مختص همان میزان مواد غذایی شناسایی و ضبط شده نبوده و به یک بازه زمانی معمولا یکساله تعمیم داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه این طرح با همکاری سازمان تعزیرات در حال اجراست اضافه کرد: جرایم سنگینی برای این گونه واحد‌هایی که از حُسن اعتماد مردم سواستفاده می‌کنند، تعلق خواهد گرفت.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه ادامه داد: متاسفانه مشاهده شده است که در برخی از قصابی‌ها برای گوشت چرخ کرده اقدام به مخلوط کردن بافت‌های همبندی و دیگر آلایش‌ها به گوشت می‌کنند که با توجه به نمونه برداری‌های انجام شده بافت‌های همبندی کاملا و به راحتی تشخیص داده می‌شود.

کرمیان ادامه داد: این نوع تخلف که حتی ممکن است در واحد‌های کشتارگاهی نیز صورت بگیرد کاملا رصد شده و علاوه بر بُعد بهداشتی شامل بُعد تعزیراتی نیز می‌شود.

وی گفت: عرضه گوشت نامرغوب به صورت چرخ کرده یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین روش‌های فروش گوشت نامرغوب به شمار می‌رود و برخی واحد‌های قصابی اقدام به چرخ کردن گوشت و سایر اجزای لاشه دام می‌کنند.

کرمیان یادآور شد: از جمله تخلف‌های احتمالی در گوشت چرخ‌کرده می‌توان به استفاده از گوشت حیوانات پیر و لاغر و دیرپز، گوشت مانده و تاریخ منقضی و فاسد، گوشت منجمد یخ‌زدایی (دیفراست) شده، استفاده از گوشت سایر دام‌ها که ارزش غذایی پائینی دارند (مانند سنگدان مرغ و گوشت کله گاوی) اشاره کرد.

رییس شبکه دامپزشکی کرمانشاه اظهار کرد: در گوشت چرخ کرده فله‌ای به دلیل اینکه بافت آن در اثر چرخ کردن از هم گسسته شده و همچنین خونابه ایجاد می‌شود، امکان رشد باکتری‌های بیماری‌زا در آن افزایش یافته و سریع‌تر فاسد می‌شود.

وی افزود: بهترین روش برای تهیه گوشت چرخ کرده سالم مراجعه به قصابی معتبر دارای مجوز، تهیه گوشت و چرخ کردن آن در حضور مشتری است. با این کار اطمینان کامل از سلامت گوشت و نداشتن مواد افزودنی یا نگهدارنده حاصل می‌شود، اما در صورت نیاز می‌توان این نوع گوشت را به صورت آماده و بسته‌بندی شده از فروشگاه‌های معتبر و شناخته شده تهیه کرد.

کرمیان تاکید کرد: در این شرایط لازم است در زمان خرید به اطلاعات مندرج روی محصول (تاریخ تولید و انقضا، محتویات، نشان و کد رهگیری دامپزشکی) در کنار سالم بودن بسته‌بندی و نداشتن پارگی باید توجه شود.

وی یادآور شد: از شهروندان تقاضا می‌شود، گوشت و آلایش مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و هرگونه انتقاد، پیشنهاد و شکایت خود را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ با ما در میان بگذارند .