هنیه:
اسرائیل پس از آزادی اسرای خود، جنگ علیه غزه را از سر می‌گیرد

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، شامگاه امروز شنبه تأکید کرد که هفتم اکتبر (زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی)، نقطه عطفی در تاریخ مسئله فلسطین است؛ زیرا با وجود تلاش کشور‌های استعمارگر برای به فراموشی سپردن این مسئله، هفتم اکتبر آن را به صدر رخداد‌های جهانی بازگرداند.

هنیه با تأکید بر اینکه اسرائیل به خاطر جنایاتش، مجازات خواهد شد، گفت: «از زمان آغاز طوفان الاقصی در دو جبهه میدانی و سیاسی مشغول به کار هستیم. از زمان آغاز مذاکرات هم سه اصل برای حصول توافق تعیین کردیم که شامل پایان دادن به جنگ، تبدیل ایستادگی مردم غزه به دستاورد‌های سیاسی و بستن راه به روی طرح‌های هدف قرار دادن غزه است».

وی با بیان اینکه در هر توافقی باید توقف جنگ و خروج کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه گنجانده شود، تصریح کرد: به دنبال توافق خوبی برای تبادل اسرا با اسرائیل هستیم. حماس در این مذاکرات، نرمش‌های بسیاری از خود نشان داد، ولی دشمن تا کنون حاضر نشده است ضمانت‌های واضحی در موضوع آتش‌بس بدهد.

این مقام حماس با اشاره به اینکه اسرائیل به دنبال آزادی اسرای خود و سپس آغاز مجدد جنگ علیه نوار غزه است، گفت: «دشمن در خصوص خروج کامل نیرو‌های ارتش خود از غزه هیچ تعهدی نمی‌دهد و به جای آن، درباره استقرار مجدد نیرو‌های خود در نوار غزه سخن می‌گوید».

هنیه ادامه داد: خواستار توافقی نیستیم که به جنگ پایان ندهد، آوارگان را به خانه‌هایشان بازنگرداند و دشمن را از غزه خارج نکند. دشمن حتی درباره بازگشت آوارگان هم تعهد نمی‌دهد. ما از ادامه مذاکرات استقبال می‌کنیم، ولی این مذاکرات باید به جنایات اسرائیل پایان دهد.»

وی کابینه رژیم صهیونیستی را مسئول عدم دستیابی به توافق دانست و خاطر نشان کرد: «دشمن بدون توافق، با وجود تمامی جنایات و پاکسازی نژادی، نخواهد توانست اسرای خود را آزاد کند؛ لذا اگر شاهد موضع روشنی در خصوص خروج اسرائیل از غزه، توقف جنگ و بازگشت آوارگان باشیم، آماده تکمیل توافق هستیم».

این در حالی است که مذاکرات اخیر در قاهره با کارشکنی‌های اسرائیل، بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان رسید. هیأت حماس هم هفتم مارس (۱۷ اسفند) قاهره را پس از چند روز مذاکرات بدون پیشرفت آشکار ترک کرد.

یک دیپلمات آگاه از روند مذاکرات، مذاکرات را پرتلاطم توصیف کرد و گفت «مذاکره‌کنندگان امیدوار بودند به پیش‌نویس توافق بعد از روز‌ها نشست در قاهره دست یابند، اما این اتفاق نیفتاد».

پیش‌تر، روزنامه اسرائیلی «معاریو» به نقل از منابع آگاه خبر داد که آنچه موساد درباره بی‌تفاوتی حماس به توافق تبادل اسرا می‌گوید، صحت ندارد و این تل‌آویو است که لجاجت می‌کند.