مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان:
۱۳۴ فروند شناور بیش از هزار تنی وارد بندر چابهار شده است

قاسم عسکری نسب  اظهارکرد: این شناورها در کلاس فله‌بر، کانتینری، تانکر و جنرال کارگو و حامل کالای اساسی، کالای کانتینری، نگله های پتروشیمی، گازوئیل، بنزین، نفت خام سنگین و بارگیری سنگ آهن، سنگ کلینکر و سیمان بوده است.

وی در تشریح دلایل افزایش ورودی شناورهای تجاری به بندر چابهار، افزود: زیرساخت های بندری، افزایش نرم عملیاتی و بهره وری عملیات تخلیه و بارگیری کالا، بهره وری پایانه های بندری، افزایش تعاملات و استفاده از ظرفیت سایر بنادر برای رفت و آمد کشتی ها و ظرفیت عملیات یدک کشی مناسب از جمله دلایل افزایش تعداد کشتی های ورودی به بندر چابهار محسوب می‌شود.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: حمل و نقل دریایی شالوده و زیربنای اصلی تجارت و عنصر اصلی زنجیره تامین کالا است.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از کالاهای مصرفی در اقصی نقاط جهان از طریق دریا جا به جا می شود، اظهار کرد: افزایش تردد کشتی های ورودی به بندر چابهار و نقش آنها در چرخه اقتصادی و زنجیره تامین کالای کشور می تواند به کاهش هزینه های حمل و نقل، کاهش هزینه های مصرفی خانوارها و در نهایت به رشد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم بینجامد.

عملیات ترانشیپ کانتینر از مبدا بندر چابهار به بنادر داخلی خلیج فارس

عسکری نسب گفت: با انجام سرویس‌های حمل کانتینری مستقیم، محموله های کانتینرهای ترانشیپی در بندرچابهار از شناورهای کانتینری مادر تخلیه و به مقصد بنادر داخلی خلیج فارس بارگیری و حمل خواهند شد.

وی افزود: با انجام سرویس‌های حمل کانتینری مستقیم از مبادی بنادر چین و غرب هند به مقصد بندر چابهار و با همکاری گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، محموله کانتینرهای ترانشیپی به مقصد نهایی بنادر عسلویه، خرمشهر، بوشهر و بندر امام (ره) در بندر چابهار از شناورهای کانتینری مادر تخلیه و پس از آن به‌ مقاصد نهایی بنادر یادشده بارگیری و حمل و از بنادر منطقه، کانتینرهای صادراتی جهت ترانشیپ از چابهار به این بندر منتقل خواهند شد.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به بازدید چند هفته اخیر وزیر راه و شهرسازی از زیرساخت‌های بندری ایجاد شده توسط سازمان بنادر و دریانوردی در بندر چابهار و سواحل مَکُران و تاکید وزیر راه بر استفاده از ظرفیت‌های بندری و توسعه تجارت و افزایش ترافیک کالا و کانتینر در این بندر؛ توسعه فعالیت‌های بندری، افزایش تردد و تعدد رویه جابجایی کالا و کانتینر و جذب و حمایت‌ از سرمایه گذاری های بخش خصوصی در توسعه فعالیت‌های دریا محور را از اولویت‌های این اداره کل در راستای سند ابلاغی توسعه دریا محور برای بندر چابهار برشمرد.