روش‌های مدیریت مگس میوه؛ تسریع در برداشت میوه‌های رسیده

فرید بیگی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت مدیریت آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در باغات مرکبات، گفت: برای پیشگیری از خسارت این آفت اجرای کامل دستورالعمل مبارزه در کانون‌های آلوده استان به ویژه باغات مختلط و نارنگی انشو پیش رس الزامی است.

او مدیریت بهداشت کف باغ با حذف علف‌های هرز و جمع آوری هرگونه میوه‌های ریخته شده پای درختان و دفن آن‌ها در عمق ۵۰ سانتی‌متری خاک در کاهش جمعیت آفت را ضروری دانست و به تسریع در برداشت تمامی میوه‌هایی که از نظر فیزیولوژی رسیده باشند، نظیر سیب، گلابی، انجیر و نارنگی انشو پیش‌رس به‌عنوان یکی از روش‌های موثر مبارزه و فرار از خسارت احتمالی آفت تاکید کرد.

بیگی افزود: نصب تله‌های جلب‌کننده حاوی یکی از مواد تغذیه‌ای سراتراپ، سراتینکس یا طعمه مسموم، به تعداد ۳۰ تله در تراکم پائین آفت، ۵۰ تله در تراکم متوسط و ۷۰ تله در صورت مشاهده جمعیت بالای مگس با مشاوره و هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی برای شکار انبوه این آفت، لازم است.

او گفت: طعمه پاشی براساس دستورالعمل کمیته پیش آگاهی (در صورت شکار ۲ تا ۳ مگس میوه در هر تله در روز) در باغاتی که میزبان حساس نظیر نارنگی پیش‌رس وجود دارد ۲۰ تا ۲۵ روز قبل از رسیدن و برداشت میوه توصیه و در صورت لزوم تکرار آن پس از ۷ روز تاکید می‌شود.