پیش‌بینی یک استاد دانشگاه:
ناتو ممکن است تا سال ۲۰۲۵ سقوط کند

«فیلیپس پیسون اوبراین» در مصاحبه با نشریه آتلانتیک پیش‌بینی کرد که اگر «دونالد ترامپ» بار دیگر رئیس‌جمهور شود، کمک‌های نظامی به اوکراین را متوقف می کند و در این صورت، پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به دلیل بدهی‌های کی‌یف از هم پاشیده می شود.

حامیان دونالد ترامپ اکنون با تسلیح اوکراین مخالفند و اوبراین با اشاره به همین مسئله تخمین زد که سه چهارم رای‌دهندگان حزب جمهوری‌خواه با ارائه تسلیحات به اوکراین مخالف باشند. ترامپ هم تاکنون بار‌ها قول داده است که از کمک‌های نظامی به عنوان اهرمی برای وادار کردن اوکراین به مذاکرات صلح با روسیه در «طی ۲۴ ساعت» پس از تحلیف خود استفاده کند، و «ران دیسانتیس و ویوک راماسوامی» که دو رقیب ترامپ از حزب جمهوریخواه در انتخابات ۲۰۲۴ هستند هم بار‌ها بر محدود کردن کمک‌های نظامی به اوکراین تاکید داشتند.

از میان این سه نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه، راماسوامی بیشتر از همه پیش رفته است و می‌گوید که آمریکا ادعا‌های ارضی روسیه در اوکراین را در ازای فاصله گرفتن مسکو از پکن به رسمیت بشناسد.

اوبرایان با درنظر گرفتن این مسائل هشدار می‌دهد: «اگر ترامپ یا هر جمهوریخواه دیگری در انتخابات ۲۰۲۴ پیروز شود، اروپا خود را با دولت جدیدی از آمریکا روبه‌رو می‌بیند که تمام حمایت‌ها از اوکراین را قطع کرده است. در این سناریو، با قطع شدن کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین، کی‌یف شکست نظامی می‌خورد و کشور‌های اروپایی قادر به جبران آن نیستند.

وقتی آمریکا نباشد، اروپا دچار دو دستگی می‌شود، در این حالت کشور‌های حوزه بالتیک و اروپای شرقی تمایل به ارائه سلاح به کی‌یف دارند و کشور‌های اروپای غربی مانند آلمان و فرانسه تمایل به صلح میان اوکراین و روسیه نشان می‌دهند.»

در پیش‌بینی اوبراین، در بهترین حالت نتیجه «تلخی و بی‌اعتمادی» و در بدترین حالت هم «شکست همکاری‌ها در اروپا» خواهد بود. این استاد دانشگاه در بخشی از استدلال خود همچنین تاکید کرد «کشور‌های اروپایی باید به سرعت تولیدات نظامی خود را افزایش دهند تا برای چنین سناریویی آماده شوند. با این حال، با ورود منطقه یورو به رکود در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ و کاهش تولید صنعتی در آلمان، بعید است که کشور‌های اروپایی بتوانند به تنهایی ارتش اوکراین را حفظ کنند.»

پیش‌بینی‌های اوبراین بر این فرض استوار است که اوکراین تا سال ۲۰۲۵ می‌تواند بجنگد. آماری که روسیه ارائه کرده، بیانگر آن است که اوکراین در دو ماه ابتدایی ضدحمله خود «۴۳ هزار نیروی خود را از دست داده است در عین حال موفق به نفوذ به لایه‌های متعدد سنگر‌ها و استحکامات روسیه در خط مقدم خرسون-دونتسک نشده است.»

پیش از آن که این ضدحمله آغاز شود، اغلب رسانه‌های غربی ادامه کمک‌های ناتو و کشور‌های غربی به اوکراین را وابسته به موفقیت این ضدحمله می‌دانستند، اما اکنون این ضدحمله به عنوان شکستی برای اوکراین در نظر گرفته می‌شود.