لاوروف: از هر تلاشی برای دستیابی به صلح قدردانی می‌کنیم

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفتگو با مجله اینترنشنال افرز گفت: «در ارتباط با ابتکارات متعدد در مورد بحران اوکراین، ما از هرگونه تلاش برای دستیابی به صلح عادلانه و پایدار قدردانی می‌کنیم».

به گزارش خبرگزاری تاس، لاوروف در عین حال نسبت به طرح صلح زلنسکی هشدار داد و گفت این طرح آینده ده‌ها میلیون روس‌تبار که در اوکراین زندگی می‌کنند را به خطر می‌اندازد، زیرا «کی‌یف آشکارا آن‌ها را تهدید به نابودی کرده است». 

او تاکید کرد که احترام به حقوق اقلیت‌های روس که در خاک اوکراین زندگی می‌کنند، برای دستیابی به صلح بسیار مهم است. به گفته او این امر به ویژه از این جهت حائز اهمیت است که در برخی مناطق اوکراین مردم همیشه روسی را به عنوان زبان مادری صحبت می‌کنند.

گفتنی است، جنگ اوکراین ماه‌هاست وارد دوره فرسایشی خود شده و با افزایش آسیب‌های اقتصادی آن برای سراسر جهان، مقامات کشور‌ها اکنون بیش از هر زمان دیگری به دنبال ارائه طرح صلح و آغاز مذاکرات بین مسکو و کی‌یف برای پایان دادن به جنگ هستند. چین پیش از این طرح صلح خود را ارائه کرده که مورد استقبال روسیه واقع شده است. افزون بر این، از فردا قرار است نشستی دو روزه در جده عربستان با محوریت صلح در اوکراین برگزار شود.