الهی دامادیت یا عروس شدنت را ببینم! این دعای پدربزرگ ها و مادربزرگ ها برای نوههای خودشان بوده است. همان جوانان دختر و پسری که ازدواج کردن، تشکیل زندگی مشترک و در نهایت فرزنددار شدن آرزوی تک تک آن هاست. به قول معروف ازدواج شتری است که در خانه هرکسی می نشیند! اما این روزها به اصطلاح منتظر بودن آمدن این شتر خوشبختی برای بسیاری یک آرزو شده است. وجود مشکلات اقتصادی در جامعه یکی از مهمترین علل و موانع در تشکیل زندگی مشترک و در ادامه آن تمایل به فرزندآوری است.
ازدواج نیاز بشر است؛ زیرا انسان همانند دیگر موجودات هستی به شکل جفت و زوج آفریده شده است.
تنها تفاوتی که بین انسان و دیگر موجودات میتوان در این زمینه یافت آن که انسان در انتخاب و اختیار زوج بسیار آزادتر است و شرایط به گونهای برای او رقم خورده است که بتواند شخصی را که به نظر وی کفو و هم شان اوست انتخاب کرده و برگزیند.
امروزه به دلیل شرایط اقتصادی و چشم و هم چشمیها شرایط ازدواج برای برخی از جوانان سخت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: اگر مسئولان میخواهند مشکل جوانی جمعیت و فرزند آوری برطرف شود اول باید مسئله ازدواج و اشتغال را حل کنند.
وی افزود: ازدواج دیرهنگام و یا ترک ازدواج، عفت، حیا و جمعیت را در جامعه تهدید میکند و باید زمینه ساز ازدواج آسان در جامعه باشیم.
امام جمعه شهرکرد با تاکید بر ضرورت ترویج ازدواج آسان و سبک زندگی مومنانه اضافه کرد: هجمه فرهنگی میخواهد ازدواج را کم رنگ کند در حالی که باید با ترویج ازدواج آسان و سبک زندگی مومنانه مانع تبعات سنگین این هجمه شویم.
نکونام ادامه داد: ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) است باید الگویی برای ازدواج آسان باشد.
وی اظهار داشت: مهریه، جهیزیه و مخارج سنگین و شروط سخت را باید تا جایی که میتوان نادیده گرفت و ازدواج آسان و با دقت را در جامعه رونق داد.
محسن حسینمیرزایی معاون استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ترغیب جوانان به ازدواج میتواند از اصلیترین راهکارهای تحکیم بنیان خانواده باشد.
وی فرهنگسازی برای ترویج ازدواج آسان بین جوانان را ضروری اعلام و تأکید کرد: در این راستا تبیین فایدههای ازدواج بهموقع جوانان و پرهیز از مخالفت با برخی ازدواجها در دستور کار خانوادهها قرار گیرد.
حسینمیرزایی اضافه کرد: تمامی مسئولان دستگاههای اجرایی استان موظفند برای اجرای طرحهای مرتبط با تحکیم بنیان خانواده تلاش کنند.
وی، برگزاری کارگاههای آموزشی مرتبط با ازدواج آسان و تحکیم بنیان خانواده در چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و گفت: افزایش جمعیت یکی از مهمترین شاخصهای امنیت و اقتدار هر جامعه و کشور بهشمار میرود.
غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر لزوم آشنایی بیشتر زوجین با زندگی مشترک و برگزاری کارگاههای قبل از ازدواج اظهار داشت: کمیته ازدواج و تعالی خانواده باید طرح مشاوره اجباری قبل از ازدواج را تهیه و راهکارهای توسعه این آموزشها را بررسی کند.
وی، مهمترین اصل در خصوص اجرای طرح جوانی جمعیت را فرهنگسازی دانست و گفت: این مهم در راس برنامههای استان قرار گرفته است و در ادامه تقویت میشود.
حیدری افزود: استان چهارمحال و بختیاری در برقراری سازش بین زوجین در آستانه طلاق دارای رتبه اول کشوری است.
وی، اشتغال جوانان را از موضوعات مهم مرتبط با جوانی جمعیت عنوان کرد و افزود: با توجه به نرخ بالای بیکاری در استان میطلبد تا با ایجاد اشتغال و فرصت شغلی برای جوانان موانع فراروی ازدواج آن ها را از میان برداشت که در این خصوص رسالت دستگاههایی نظیر صمت، شهرکهای صنعتی، جهادکشاورزی و میراث فرهنگی بیش از سایر دستگاههاست.
استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اعطای به موقع تسهیلات و مشوقهای فرزندآوری و ازدواج، تامین مسکن، اقدامات فرهنگی و پرداخت ۱۰۴ درصدی تسهیلات از جمله اقداماتی است که سبب شده این استان در شاخصهای جوانی جمعیت در وضعیت بهتری قرار گیرد.
حیدری اضافه کرد: اصل ساده زیستی در فرهنگ ایرانی اسلامی بسیار با اهمیت و مورد تاکید است بنابراین توجه به زندگی با سبک اسلامی به ویژه در زمینه ازدواج، سبب آسایش و آرامش میشود.
گرانی، توقعات بالای جوانان و فانتزی سازیهای ذهنی از مفهوم ازدواج همگی دست به دست هم دادهاند تا این امر مهم و البته پربرکت، در ذهن جوانان به غولی ترسناک تبدیل شود.
نحوه زندگی و زیست افراد امروزی با گذشتگان خود بسیار فرق کرده، نیازها متفاوت شده و بحرانهای جدیدی در این مسیر شکل گرفتهاست.
امروزه که مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روحی در جامعه بیداد میکند، انتخاب درست در زمینه ازدواج بسیار سختتر شده است. آمارهای طلاقی که روز به روز رو به بالا دارد، ترس از ازدواج را به جان جوانان انداخته و آنها را از انجام این مهم باز میدارد.
جاسم محمدی فارسانی گفت: تأمین جهیزیه نوعروسان نیازمند از رویکردهای مهم کمیته امداد است که در طول سال و همزمان با مناسبتهای مختلف تهیه و توزیع میشود.
وی افزود: جهیزیه های اهدایی شامل لوازم ضروری زندگی از جمله یخچال، تلویزیون، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و جاروبرقی است.
محمدی اضافه کرد: همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) ۳۲۲ سری جهیزیه میان نوعروسان استان چهارمحال و بختیاری توزیع شد.
وی ادامه داد: پارسال بیش از ۸۰ هزار جهیزیه با کمک کمیته امداد، نهادهای انقلابی و مردم نیکوکار به نوعروسان نیازمند اعطا شد.
موعود بنیادیفرد مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: این استان ۱.۳۴ درصد از کل وامهای اعطایی در زمینه ازدواج در کشور را در سال ۱۴۰۱ به خود اختصاص داد.
وی با بیان اینکه این استان در پرداخت تسهیلات ازدواج رتبه هشتم کشوری را کسب کرده است، اظهار کرد: میانگین پرداخت تسهیلات ازدواج در کشور ۸۳ درصد در سال گذشته بود که این عدد در چهارمحال و بختیاری ۸۷ درصد است.
بنیادیفرد با اشاره به اینکه ۱۳ هزار و ۷۴۳ نفر در این استان متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج بودند، گفت: از این تعداد ۱۱ هزار و ۹۹۲ نفر موفق به دریافت تسهیلات در این حوزه شدهاند.
تا زمانی که خودتان را نشناسید و مسیر زندگی را به طور مستقل پیدا نکنید، برای داشتن ازدواج خوب و زندگی مشترک رضایت بخش، خودتان را با دیگران مقایسه کرده و بر اساس علایق آن ها برای زندگی تان تصمیم می گیرید.
امروزه ازدواج کردن مسئله ای پیچیده ای شده است و عوامل متعددی بر روی آن تاثیر می گذارد، جوانان به دنبال راهی هستند تا ازدواج آسانی داشته باشند در این زمینه می توانند از روانشناس کمک بگیرند تا موانع پیش روی را تشخیص دهد و برای حل آن راهکارهایی را در نظر بگیرد و همچنین آگاهی در خصوص ازدواج آسان را افزایش دهد.
گزارش از نگار شیخ پور