اجرای ۱۷۶ هکتار طرح زراعت چوب در جنوب کرمان

قاسم رحیمی نیا در تشریح عملکرد یک ساله اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان به نقش مهم زراعت چوب در ایجاد فضای سبز تاکید کرد و گفت: علاوه بر نقش مهمی که این طرح در ایجاد فضای سبز دارد، می‌تواند در مهار کردن ریزگردها، تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن نیز نقش بسزا و تأثیرگذاری داشته باشد.  

او با اشاره به اجرای ۱۷۶ هکتار طرح زراعت چوب از گونه‌های سریع الرشد و چوبده در جنوب کرمان، افزود: حفاظت از جنگل‌های طبیعی، یکی از مهم‌ترین اهداف توسعه زراعت چوب است که در طرح زراعت چوب برای جلوگیری از نابودی جنگل‌های طبیعی اجرا می‌شود و می‌کوشد برای تأمین چوب مورد نیاز کارخانجات و صنایع چوبی گام بردارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، ترغیب مردم و بخش خصوصی برای وارد شدن به این صنعت و اعطای تسهیلات و بسته‌های حمایتی را ضامن توسعه زراعت چوب در منطقه خواند و تصریح کرد: از سیاست‌های تشویقی این اداره کل  برای فعال کردن این بخش، می‌توان به توزیع نهال رایگان از گونه‌های چوبده و سریع الرشد، معرفی به بانک‌ها برای  دریافت تسهیلات بانکی دراز مدت و خرید تضمینی اشاره کرد.  

 او همچنین به مشاوره فنی قبل از کاشت نهال در طرح زراعت چوب اشاره کرد و افزود: افراد می‌توانند در اجرای این طرح، مشاوره‌های فنی قبل از کاشت، حین کاشت و بعد از کاشت و نیز مراقبت از آن را دریافت کنند.  

رحیمی نیا افزود: در ناحیه رویشی جنگلی ایرانی تورانی یا سردسیری گونه‌های منحصر به فرد بنه، بادام کوهی، کیکم، ارس، ارچن، نسترن، داغداغان، زرشک و گیاهان دارویی، شامل: مورد، آنغوزه، وشا، زیره و همچنین گونه منحصر به فرد انار شیطان یا گلپرک و همچنین در مناطقی از جبالبارز گونه ذخیره گاهی شیشم (جک) وجود دارد.  

او بیان داشت: توسعه، نگهداری و تجهیز ۳٠٠ هکتار پارک جنگلی،  ۱ هزار و ۲۷٠ هکتار آبیاری و مراقبت از جنگلکاری، تولید ۱ هزار و ۹۲٠ هزار اصله نهال، تهیه طرح مدیریت ذخیرگاه جنگلی به میزان ۹ هزار و ۷۴۲ هکتار و همچنین شناسایی، تعیین حدود و آگهی ۲۴ هزار و ۷۲٠ هکتار ذخیرگاه جنگلی در جنوب کرمان نیز از دیگر اقدامات اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل طی یکسال گذشته است.  

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان مردم و جوامع محلی هر منطقه را بهترین حامیان منابع طبیعی دانست و گفت: همکاری مردم با منابع طبیعی می‌تواند نقش اساسی در حفاظت از این مواهب الهی و توسعه پایدار منطقه داشته باشد.