باشگاه خبرنگاران جوان پیگیری کرد؛
نهال‌های ۲ ساله‌ای که رو به نابودی می‌روند/ خشکسالی، بلای جان بیابان‌ها

یکی از اهالی روستای بمرود شهرستان زیرکوه با ارسال پیامی از خشک شدن نهال‌های کاشته شده از سوی منابع طبیعی در این منطقه ابراز گلایه کرده است.

او گفت: آبیاری دوره‌ای برای این نهال‌ها که ۳ سالی از کاشت آن‌ها می‌گذرد وجود ندارد و در دشت پترگان نیز این موضوع وجود داشته که به همین دلیل، ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های کشت شده خشک شده است.

این روستانشین بیان کرد: اگر توجه ویژه‌ای به جنگل‌های منطقه بمرود نیز نشود، یقینا ۴۵۰ هکتار از این مراتع خشک خواهد شد.

برای بررسی این موضوع با نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفتگو کردیم.

انجام آبیاری نهال ها، ۲ الی ۳ سال پس از کشت

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در پاسخ به گلایه یکی از ساکنین بمرود گفت: گرمای بی سابقه و وزش باد‌های سوزان فصلی و موسمی و تنش آبی، گیاهان را تهدید می‌کند و حتی گونه‌های باغی نیز هم اکنون به دلیل کم آبی در حال خشک شدن هستند.

او افزود: نهال‌های کاشته شده در هر منطقه صرفا ۲ الی ۳ سال پس از کاشت آبیاری می‌شوند و پس از آن، آبیاری متوقف شده و در زمان بارندگی درختان از آب بهره مند می‌شوند.


بیشتر بخوانید


نصرآبادی بیان کرد: اعتبارات استانی پیش بینی شده برای آبیاری نهال‌ها حتی کفاف آبیاری کردن ۱۵۰ هکتار از مراتع را نیز نمی‌دهد و باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی عنوان کرد: گونه‌های متنوعی اعم از تاغ، رمس، قره داغ و اشنیان در استان کاشته می‌شود که هر کدام نیاز آبی متفاوتی دارند و در شرایط مختلف، از خود واکنش‌های مختلفی را نشان می‌دهند.