بشار اسد: میان ایران و سوریه دوستی وفادارانه وجود دارد

رئیس‌جمهوری سوریه در گفتگو با روسیا الیوم ضمن واکنش به توافق تهران و ریاض گفت: اعلام از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین یک مسئله شگفت‌انگیز است چرا که ما طی ۴ دهه اخیر دوستی وفادارانه‌ای با ایران داریم.

اسد در خصوص نشست چهارجانبه مسکو گفت: در شرایطی که اولویت اردوغان برای گفتگو با سوریه انتخابات است، اولویت ما خروج نیرو‌های خارجی غیرقانونی یعنی ترکیه و آمریکا از خاک سوریه به شمار می‌رود.

وی با اشاره به سفر ژنرال میلی به سوریه گفت: سفر رئیس ستاد مشترک آمریکا را به شمال سوریه نشان داد، آمریکا بزرگترین دولت سرکش در جهان است.

رئیس جمهور سوریه درباره حملات رژیم صهیونیستی به اراضی این کشور ادامه داد: اسرائیل بمباران مناطق سوری را متوقف نکرده و از سال ۲۰۱۳ در حال برهم زدن اوضاع است و درهمین راستا با همکاری آمریکا، «داعش» را راه اندازی کرد.

بشار اسد پیش از این در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک به مسئله جنگ روسیه و اوکراین پرداخته و گفته بود: «جنگ جهانی سوم به صورت نیابتی در جریان است و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به نیابت از غرب و با ارتشی متشکل از نازی‌ها در حال جنگیدن با روسیه است. سوریه مرز‌های جدید روسیه پس از پیوستن مناطق جدید به این کشور را به رسمیت می‌شناسد و معتقد است این اراضی به لحاظ تاریخی متعلق به روسیه هستند.»