کشت ۲۷۷ هکتار دانه روغنی کاملینا در گلستان

آقای روان گفت: در سال زراعی جاری، گیاه کاملینا در اراضی مناطق کوهستانی و سرد و خشک این شهرستان به زیر کشت رفته است.

او ادامه داد:این میزان کشت، از سطح سبز و مرحله رشد خوبی برخوردار است.

روان افزود: درصد استحصال روغن این گیاه ۲۸ تا ۴۰ درصد بوده که حدود ۹۰ درصد آن اسید‌های چرب غیر اشباع است.

دانه روغنی کاملینا در برابر سرمای بهاره مقاومت بیشتری نسبت به سایر گیاهان دانه روغنی به خصوص کلزا دارد.

کاملینا گیاهی کم توقع و دارای طول دوره رشدی کوتاه بوده و مناسب در سیستم‌های زراعت کم نهاده و بسیار مناسب برای تناوب با غلات است.

این گیاه دارای نیاز آبی و تغذیه‌ای کم است و  مقاومت بالایی به شرایط نامساعد محیطی از جمله سرما و دوره کم آبی دارد و در شرایط نامساعد محیطی دارای عملکرد اقتصادی و قابل قبول است.

روغن این گیاه دارای مقادیر بالایی امگا ۳ و به دلیل داشتن آلفا توکوفرول و ویتامین E بالا که از آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی است، نیاز به هیچ گونه افزودنی ندارد.