رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مطرح کرد؛
واگذاری آموزش فنی و حرفه‌ای به بخش خصوصی دارای صلاحیت

غلامحسین حسینی نیا، با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به دنبال واگذاری آموزش‌ها به بخش خصوصی و پررنگ کردن نقش حاکمیتی و نظارتی است، گفت: این سازمان، متولی ارائه آموزش‌های مهارتی است؛ نه متصدی آن و در جایی که بخش خصوصی قادر به سرمایه گذاری نیست و یا علاقه‌ای برای ورود ندارد، بخش دولتی پاسخگوی نیاز مهارتی خواهد بود.

وی از واگذاری سنجش مهارت به آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد خبر داد و بیان کرد: آئین نامه واگذاری سنجش مهارت به آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد تدوین شده است که آموزشگاه‌هایی که دارای صلاحیت و مؤلفه‌های سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‌ای و مورد تأیید سازمان می‌باشند؛ بتوانند از کارآموزان سنجش مهارت به عمل آورند.

معاون وزیرکار، حفظ شأن و منزلت گواهینامه‌های مهارت را خط قرمز سازمان برشمرد و اظهار کرد: جلوگیری از صدور حتی یک مورد گواهینامه خلاف در دستور کار سازمان قرار دارد و اشد مجازات بدون هیچ گونه اغماض برای متخلفان در این زمینه اعمال می‌شود.

وی اعطای گواهینامه مهارت به کسی که شایستگی و صلاحیتش را ندارد، خیانت بزرگ و شریک شدن در جنایات خواند و افزود: آموزش، متاعی بسیار ارزشمند است و آموزشگاه‌هایی موفق خواهند بود که از مرز‌های تکنولوژی روز دنیا عبور کنند و آموزش‌های برافکن، استارتاپی و نوآورانه را ارائه دهند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با تأکید بر اهتمام ویژه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد به گسترش دیپلماسی مهارت، اظهار کرد: تقاضای نیروی کار ماهر در داخل و خارج از کشور زیاد شده است و بسیاری از کشورها، نظیر ارمنستان، تاجیکستان، آفریقای جنوبی و ... به دنبال گسترش همکاری‌های آموزشی و اعزام نیروی کار ماهر به کشورشان هستند.

وی تصریح کرد: در نظـام نویـن آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای، سـعی شـده اســت، ارائه آموزش‌های مهارتی بــا هدایــت و به کارگیــری قابلیــت هــای بخــش خصوصــی بــا هــدف تربیت منابع انسانی ماهر به آموزشـگاه هـای فنـی و حرفـه‌ای آزاد محول شود.

حسینی نیا در پایان، آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را درخصوص واگذاری کارگاه‌های آموزشی مراکز دولتی به بخش خصوصی با هدف توسعه آموزش‌های مهارتی توسط مردم، اعلام داشت.