کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان همدان

محمود نقوی با اشاره به اینکه در آزمون استخدامی سال گذشته ۴۵۷ نفر مجوز و سهمیه جذب نیرو داشتیم که ۳۸۵ نفر جذب و استخدام شدند، گفت: به دنبال جذب سهمیه بیشتر برای استخدام از طریق آزمون ماده ۲۸ هستیم و شرکت کنندگان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، باید سطح علمی خود را افزایش دهند تا ردیف استان همدان همچون سال‌های گذشته خالی نماند.

او کمبود نیروی انسانی را چالش بزرگ آموزش و پرورش استان همدان دانست و افزود: حدود ۴۵۰ کلاس در مدارس استان بیش از ۳۷ دانش‌آموز دارد، اما با این وجود کلاس بدون معلم نداریم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه امسال برای مدیریت کلاس‌های درس بیش از یک هزار معلم در داخل استان جابه‌جا شدند، تصریح کرد: تا کنون ۲۱ هزار و ۴۰ معلم، فرهنگی و عوامل اجرایی در آموزش و پرورش استان مشغول به کار هستند.

نقوی افزود: در سال تحصیلی جاری از ۱۸۵ هزار دانش آموز دوره ابتدایی، حدود یک هزار و ۸۵۰ دانش آموز از تحصیل باز ماندند که با پیگیری‌های صورت گرفته یک هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز به تحصیل بازگشتند و حدود ۵۵۰ نفر هنوز از تحصیل بازمانده‌اند.

او در رابطه با مسئله مولدسازی اموال دولت در آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: مولدسازی برای ملک مازادی است که دانش‌آموز ندارد و خیری و وقفی هم نیست و با توجه به اینکه در همدان با کمبود فضای آموزش و پرورش مواجه هستیم و به سمت فروش مدارس نرفتیم، اما تعدادی از زمین‌های روستایی مولدسازی خواهد شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان در رابطه با مسئله مسمومیت دانش‌آموزان، گفت: جلسه فوق‌العاده‌ای برگزار کرده و هشدار‌های لازم را صادر کردیم تا مشکلاتی برای ما پیش نیاید.

نقوی با اشاره به استخر‌های نواحی یک و دو که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشتند افزود: استخر‌ها به طور ۱۰۰ درصد مجهز شدند، اما با قطعی آب همدان مواجه شدیم و بعد از آن، گاز استخر‌ها را قطع کردند که امیدواریم تا پایان سال از استخر‌های نواحی یک و دو همدان بهره‌برداری شود.

او در رابطه با وضعیت اسکان‌های نوروزی گفت: سال گذشته در اسفندماه اعلام کردیم آمادگی پذیرش اسکان میهمانان را داریم به طوریکه ۱ هزار ۱۰۰ کلاس در نوروز گذشته آماده پذیرش داشتیم و ۱۲۰ هزار نفر را اسکان دادیم. هزینه‌ها از ۳۰ تا ۷۰ هزار تومان برای یک شبانه‌روز بود و امسال هم از ۲۷ اسفندماه آمادگی پذیرش میهمانان نوروزی در تمام مناطق را داریم که یک هزار ۲۵۰ کلاس را آماده کردیم و ۶۰ درصد پذیرش ما مربوط به فرهنگیان و ۴۰ درصد مربوط به سایرین است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان افزود: برای سال تحصیلی جاری برگزاری حدود ۲ هزار یادواره شهدا در ۲ هزار مدرسه استان طراحی شد که تاکنون در ۸۰۰ مدرسه یادواره بزرگداشت مقام شهدا برگزار شده است.

نقوی تاکید کرد: برنامه راهیان نور هم با همکاری سپاه انجام شد و یک هزار و ۵۰۰ دانش آموز دختر و یک هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز پسر از مناطق جنگی بازدید کردند.

او گفت: در طرح امین بیش از ۸۰۰ روحانی در مدارس استان حضور دارند که در مقایسه با سال گذشته رشد بسیار زیادی دارد و همچنین طرح معرفت با اعزام یک هزار دانش آموز دختر و پسر به حرم حضرت معصومه (س) و جمکران برگزار شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان تصریح کرد: بازسازی و توسعه اردوگاه‌های دانش‌آموزی از مهمترین برنامه‌های ما است که با جدیت پیگیر آن هستیم.
نقوی افزود: جشن تکلیف دانش‌آموزی در سراسر استان در حال برگزاری است و بیش از ۸۰۰ هیئت مذهبی در سطح مدارس استان راه‌اندازی شده است.

او گفت: تکریم و تجلیل از ۳۰۰ معلم که در حوزه امور تربیتی فعال بودند از مهمترین برنامه‌های هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی است.