احیای تالاب گندمان پس از ۱۰ سال

سعید یوسف پور مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: تالاب گندمان به مساحت یک هزار هکتار است که با احداث بند چغاخور حق آبه گندمان به این تالاب نرسید و ۱۵ سال این تالاب براثر خشکیدگی با آتش سوزی‌های متعدد مواجه شد که در یک برنامه مدون از سال ۸۹ فرایند احیای تالاب در دستورکارقرار گرفت.

سعید یوسف پور افزود: طرح جامع احیای تالاب با همکاری جوامع محلی و حضور مستمر مردم و حاشیه نشینان تالاب به ثمر نشست و امسال برای دومین سال متوالی احیای تالاب تثبیت و چهره منطقه را متغیر و مامن انواع پرندگان مهاجرشده است.


بیشتر بخوانید


وی ادامه داد: تقویت سفره‌های آب زیرزمینی، حذف کانون گردوغبار بخش گندمان، تعدیل آب و هوا و رویش بیش از ۱۳۰ نوع گیاه متنوع تالابی، زمستان گذرانی پرندگان مهاجر پیامد‌های احیای تالاب گندمان است.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان هم گفت: درآخرین سرشماری زمستانه پرندگان تالاب، بیش از ۲۰ هزار پرنده در ۶۰ گونه از شمال سیبری هم اکنون در تالاب گندمان زمستان گذرانی می‌کنند.

خانم اسلامی افزود: دربین این پرندگان گونه‌های شاخص جهانی از جمله غاز پیشانی سفید کوچک، اردک مرمری، اردک بلوطی، گونه اردک سرحنایی دیده شده اند که رده حفاظتی دارند و کانون توجه پرنده نگران داخلی و خارجی شده اند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری هم گفت: مشارکت جوامع محلی و همکاری تنگاتنگ مردم با کارشناسان اداره کل دربرنامه‌های احیای تالاب یکی از موثرترین عوامل احیای تالاب گندمان بود.

آقای حبیبی افزود: خوشبختانه تاثیر احیای تالاب، رونق زندگی مردم بویژه کشاورزان را به همراه داشت وهمین امر سبب شده تا همراهی مردم وجوامع محلی در برنامه‌های بعدی تالاب استمرار یابد.