تداوم برده داری نوین در عربستان

سیستم کفاله، به کارگران خارجی اجازه می‌دهد تا در عربستان سعودی که سومین جمعیت مهاجر در جهان را دارد، زندگی و کار کنند. همچنین در آن یک تبعه سعودی از نظر قانونی در قبال نیرو‌ها و کارمندان خارجی خود پاسخگو است و باید قرارداد‌ها و شرایط ویزای آن‌ها را تنظیم کند.

در چارچوب چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی که توسط دولت عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ اعلام شد، آزادی‌های بیشتری را ارائه می‌دهد، از جمله به کارگران اجازه می‌دهد تا بدون مجوز حساب بانکی باز کنند، شغل خود را تغییر دهند و کشور را ترک کنند. با این حال، این گزارش استدلال می‌کند که آزادی‌های جدید فقط به کسانی که در بخش‌های خصوصی مانند بخش نفت و گاز کار می‌کنند، داده شده است. چهار میلیون زن و مردی که به عنوان مستخدم خانگی، کشاورز و راننده کار می‌کنند، «هنوز محدود هستند «طبق افشاگری تایمز، چندین قاچاقچی انسان اعتراف کرده‌اند از کارگران خود توقع دارند که ۲۴ ساعته و بدون استراحت کار کنند و در ازای این کار، روزانه کمتر از ۶ دلار به آن‌ها بدهند. سعودی‌ها درخصوص نژاد و ملیت کارگران نیز می‌گویند که قیمت‌ها متفاوت است و خدمتکاران زن فیلیپینی زودتر و گران‌تر به فروش می‌رسند.

عربستان در سال‌های اخیر به دلیل بدرفتاری و ضرب و شتم سعودی‌ها با کارگران خارجی بویژه خدمتکاران زن و پرداخت نکردن حقوق آن‌ها با اعتراض‌های گسترده کارگران خارجی رو به رو بود.

این اعتراض‌ها به خاطر بروز مشکلات مالی در دولت و جامعه عربستان به دلیل کاهش بهای نفت، هزینه‌های سنگین حمله تجاوزگرانه به یمن و گسترش حمایت ریاض از گروه‌های تروریستی در سوریه، عراق و لیبی در سال‌های اخیر تشدید شد.

همچنین شایان ذکر است که حداقل ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ در برده داری مدرن زندگی کردند که بر اساس اعلام سازمان بین المللی مهاجرت سازمان ملل، ۲۸ میلیون نفر از آن‌ها مجبور به کار و ۲۲ میلیون نفر مجبور به ازدواج اجباری خواهند شد.

علیرغم این واقعیت که آسیا و اقیانوسیه ۶۵ درصد موارد را تشکیل می‌دهند، شیوع بیماری برده داری مدرن در کشور‌های عربی بالاترین است، جایی که این مطالعه نشان داد که از هر ۱۰۰۰ نفر ۴.۸ نفر در ازدواج‌های اجباری زندگی می‌کنند.

چنین داستان‌های دلخراش، اما آشنا در مورد سوء استفاده کارفرما تنها یک مرحله از نقض حقوق بشر توسط عربستان است.

این امر اندکی پس از آن صورت می‌گیرد نمایندگان پارلمان انگلیس در نامه‌ای به وزیر امور خارجه انگلیس که توسط روزنامه «تلگراف» منتشر شد، اعلام کرده اند که عربستان از جشن کریسمس به عنوان پوششی برای اعدام‌های جدید استفاده خواهد کرد، همانطور که در سال ۲۰۱۶ حدود ۵۰ نفر از جمله کودکان در اواخر دسامبر اعدام شدند.