اجرای‌ طرح غربالگری دمانس در استان یزد

افروز صفاری فرد معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی‌کشور در جلسه هماهنگی اجرای طرح غربالگری دمانس در استان یزد گفت: طرح دمانس به این دلیل که نمایندگی انجمن آلزایمر ایران در دو استان یزد و قزوین عضو دارد و همچنین مراکز روزانه سالمندی خوبی در دو استان هستند، به صورت پایلوت اجرا می‌شود.

او افزود: در صورت تشخیص سالمندان مبتلا به اختلالات شناختی (دمانس) خدمات توانبخشی بهزیستی به آن‌ها ارائه می‌شود.

مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی‌کشور بر ضرورت اجرای این طرح تاکید کرد و اظهار داشت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، افراد بالای ۶۵ سال سالمند محسوب می‌شوند و جامعه ایران نیز به سمت سالمندی در حرکت است.

او با بیان اینکه با افزایش سن و به خصوص پس از ۶۵ سالگی خطر ابتلا به دمانس افزایش پیدا می‌کند، تصریح کرد: دمانس یکی از بیماری‌هایی است که به افت عملکرد سالمندان منجر می‌شود و یکی از عوامل مؤثّر در بروز آن بیماری آلزایمر است.

صفاری زاده، دمانس را یک بیماری با سیرکند و غیرقابل برگشت دانست و بر تشخیص و درمان به موقع و سریع در مراحل اولیه تاکید کرد.

او افزود: تشخیص زودرس این بیماری با آزمون‌هایی که بتوانند غربالگری دقیق تری را در سنین پایین‌تر انجام شود، می‌تواند به درمان بیماری و پیشگیری از ورود بیماران به مراحل بالای بیماری منجر شود.