گرما درمانی برای مرکبات

ابراهیم قربان نژاد مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: گرما درمانی مرکبات شیوه‌ای نسبتا جدید است که برای ضد عفونی کردن و قارچ کشی همه مرکبات شامل پرتقال، نارنگی، نارنج، لیمو در انبار‌ها چند سالی است استفاده می‌شود.

او با بیان اینکه دستگاه‌های گرماده در استان ساخته می‌شود، گفت: استفاده از این روش، میزان ضایعات مرکبات را در مرحله انبار داری کاهش داده است.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: در این روش میوه‌ها به وسیله مواد قارچ کش ضد عفونی و سطوح میوه نیز با استفاده از دمای بالا از قارچ و باکتری پاکسازی می‌شوند.

قربان نژاد افزود: استفاده از گرمادهی مرکبان سبب شده است مرکبات بعد از مدت‌ها انبارداری با شکل کاملاً تمیز و ظاهری جذاب به مشتریان عرضه شود.

او ادامه داد: نگهداری مرکبات با دمای ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت ۲ تا ۳ روز در رطوبت نسبی ۸۰ تا ۸۵ درصد موجب کنترل پوسیدگی‌های پس از برداشت در ارقام تجارتی مرکبات و بازارپسندی مطلوب می‌شود.

سلامت محصول پیش شرط صادراتی

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تولید مرکبات در مازندران امسال با افزایش ۲۰ درصدی به حدود ۳ میلیون تن می‌رسد، گفت: آنچه که در قیمت نهایی مرکبات تاثیرگذار است کیفیت، میزان تولید و شیوه عرضه محصول است.

او افزود: میزان تقاضا در بازار داخلی مشخص است و برای اینکه عرضه زیاد قیمت این محصول را در بازار‌های داخلی با مشکل مواجه نکند نیاز به صادرات مرکبات است.

قربان نژاد ادامه داد: کشور‌های هدف صادراتی امسال داشتن کیو آر کد یا شناسه سلامت مرکبات را پیش شرط واردات اعلام کردند و وزارت جهاد کشاورزی نیز با راه اندازی یک سامانه از باغداران و تجار خواست برای ادامه روند صادراتی در این سامانه ثبت نام کنند.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: بازرگانان خارجی می‌خواهند بدانند مرکباتی که وارد می‌کنند چه مشخصاتی از لحاظ سلامت دارد و این حق طبیعی آنان است به همین دلیل باغداران نیز باید متناسب با این درخواست اقدام کنند.