معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی مطرح کرد
لزوم سبوس‌گیری آرد براساس استاندارد‌ها

اشرفی در کارگروه آرد و نان خراسان جنوبی در خصوص درصد سبوس گیری آرد تولیدی از کارخانجات آرد برای انواع نان گفت: استاندارد سبوس گیری برای نان تافتون و لواش ۱۱ تا ۱۸.۵ درصد و برای آرد سنگک نیز ۶ تا ۱۱.۵ درصد است.

او افزود: باید درصد سبوس گیری براساس استاندارد‌ها انجام شود چرا که کم شدن میزان سبوس، ارزش غذایی نان را پایین می‌آورد.

اشرفی بیان کرد: کارخانجات آرد و نان استاندارد‌ها را در سبوس‌گیری آرد مدنظر قرار دهند و نظارت‌ها هم از سوی مجموعه‌های نظارتی و بهداشتی انجام شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در خصوص موضوع افزودن روغن و سبزی و کنجد به نان هم گفت: افزودنی‌ها تنها برای نان تافتون مجاز است.

به گفته او نرخ نهایی قمیت نان با مواد افزودنی و هزینه حمل آرد با لحاظ فاصله کارخانه تا شهرستان‌های محل توزیع در جلسه بعدی با ارائه نظرات کارشناسی تعیین تکلیف خواهد شد.

اشرفی تصریح کرد: برای نانوایی‌هایی که استاندارد‌ها را رعایت و نان باکیفیت پخت می‌کنند، ابزار تشویقی در نظر گرفته شده و سهمیه آرد آن‌ها افزایش خواهد یافت و در مقابل برای نانوایی‌هایی که استاندارد‌ها و ضوابط را رعایت نکنند نیز ابزار تنبیهی در نظر گرفته شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: براساس ابلاغ نامه دفتر حراست مرکزی شرکت بازرگانی دولتی ایران، الصاق برچسب بر روی کیسه‌های‌های آرد مبنی بر فروش آزاد ممنوع است.

او گفت: در کارگروه پایش آرد و نان سامانه پیامکی داریم که تخلفات را اطلاع‌رسانی می‌کند که قرار شد برای این منظور از سامانه جهاد کشاورزی استان نیز استفاده شود.