نقش مهم آب در تامین سلامتی

حسین زارع کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان مهریزافزود: آب یکی از ترکیبات اصلی بدن است که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن انسان را تشکیل می‌دهد، و هم در داخل و هم در خارج سلول‌ها وجود دارد، پس برای انجام وظیفه سلول‌ها، وجود آب در بدن ضروری است.

او ادامه داد: آب مورد نیاز بدن از طریق آب آشامیدنی آب موجود در مواد غذائی (سبزیجات، میوه‌جات، گوشت و غلات) و آبی که از سوخت و ساز و فعل و انفعالات شیمیایی در بدن بدست می‌آید تأمین می‌شود، روزانه بدن حداقل به دو لیتر آب (۸ لیوان) نیاز دارد.

به گفته زارع آب برای انجام طبیعی سوخت و ساز بدن ضروری است، اگر دچار کمبود آب در بدن شوید، تراکم‌مواد سمی در ادرار افزایش یافته و حتی تشکیل سنگ کلیه ده‌ها بیشتر میشود.

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان مهریز تصریح کرد: آب در تنظیم اشتها و جلوگیری از اشتهای کاذب موثر است و در فصل تابستان برخی افراد در تشخیص بین تشنگی و گرسنگی دچار اشتباه شده و به طور ناخواسته غذای بیشتری دریافت می‌کنند که عامل اصلی چاقی است.

او تاکید کرد: نوشیدن آب به طور منظم در تنظیم اشتها موثر می‌باشد و استفاده از یک لیوان آب در هر وعده اصلی غذایی و نیز در هنگام استفاده از میان وعده‌ها راه حلی عملی برای جبران کمبود نوشیدن آب است.

زارع بیان داشت: مهمترین علامت کم آبی بدن تغییر رنگ ادرار است و سن، وزن، شغل، دما وطوبت محیط، میزان فعالیت و تعرق، عوامل تعیین کننده میزان نیاز بدن ما به آب هستند و با افزایش سن میزان درک ما از تشنگی کاهش می‌یابد؛ بنابراین افراد مسن نباید برای آب نوشیدن منتظر ایجاد حس تشنگی بمانند.