شیرینی شیره پزی با ۷ قرن تجربه در شهرستان ملایر

شیرینی شیره پزی با ۷ قرن تجربه در شهرستان ملایر

سنت شیره پزی حدود هفت قرن است که در روستا‌های ملایر به ویژه درّه جوزان ملایر ریشه دوانیده و روستای هدف گردشگری مانیزان بر بام  این آئین کهن تکیه زده تا به امروز رسیده است.

هر سال همزمان با فصل برداشت انگور و آئین سنتی انگورپزان، مقصد گردشگران بسیاری است که با سفر به ملایر کام خود را با شیره انگور شیرین می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر می‌گوید: از ۱۱ هزار هکتار باغ انگور شهرستان امسال ۲۵۰ هزار تن انگور برداشت شده است و از این انگور‌ها ۷۷ درصد به کشمش یا، ۱۲ درصد تازه خوری و ۱۱ درصد شیره می‌شود.

سید مهدی میرباقری می‌گوید: انگور ملایر با کیفیت بالا در آذر ماه سال ۹۷ به عنوان محصول کشاورزی جهانی معرفی شد و شیره‌های بدست آمده از این انگور‌ها هم بالاترین کیفیت شیره انگور را دارند و سالانه نزدیک به ۴ هزار تن شیره در ملایر تولید می‌شود.

شیره‌پزی سنتی در شهرستان ملایر یکّه‌تاز است و رقیب ندارد، رویدادی فرهنگی که هر سال مسیر گردشگری آن به واسطه جهانی شدن انگور، هموارتر می‌رود تا رفته‌رفته پازل گردشگری دومین شهر بزرگ استان همدان را تکمیل شود و در کنار دیگر ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها، مقصدی همیشگی برای گردشگران از نقاط دور و نزدیک شود.

به گفته مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر آیین شیره پزی روستای مانیزان، به عنوان رویدادی کهن در سال  ۱۳۹۰یکی از میراث‌های ناملموس ایران ثبت شد تا مسیر هموار گردشگری کشاورزی باشد و هر سال در آستانه مهر، ماه مهربانی و عطوفت، فرش قرمز خود را زیر پای گردشگران و مسافران بگستراند و مردمان خونگرم و مهمان‌نواز مانیزان و روستا‌های درّه جوزان میزبان هموطنان خود از اقصی نقاط کشور باشند.

ابراهیم جلیلی گفت: شیره پزی مردم مانیزان ظرفیتی برای جذب گردشگران است و امسال هم با برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره شیره پزی مسیر را برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان به خصوص در زمینه کشاورزی فراهم کرده ایم.