آغاز برداشت زیتون در باغات طارم

فرهاد اکبری مدیر جهادکشاورزی طارم با اشاره به اینکه امسال عملکرد محصول زیتون در باغات طارم نسبت به پارسال افزایش یافته  است، گفت: از مجموع ۲۱ هزار سطح زیر کشت زیتون، ۱۶ هزار هکتار بارور و پنج هزار هکتار غیربارور است.

او تعداد بهره بردارانی که مشغول کشت و کار محصول زیتون در شهرستان طارم هستند را نزدیک به ۹ هزار نفر اعلام کرد و افزود: تا چند سال قبل ۷۰ درصد این محصول به صورت کنسروی و سبز برداشت شده و مابقی نیز برای تولید روغن زیتون استفاده می‌شد که انتظار می‌رود در سال زراعی جاری  ۵۰ درصد برای فروش زیتون سبز و فرآوری محصول باشد و ۵۰ درصد مابقی هم برای تولید روغن زیتون استفاده شود.

مدیر جهاد کشاورزی طارم با بیان اینکه زیتون شهرستان طارم از لحاظ کیفیت مرغوبترین زیتون کشور است، ادامه داد: با توجه به عدم استفاده از سموم شیمیایی در زمان تشکیل میوه تا موقع برداشت زیتون و همچنین استفاده اصولی و به موقع از کود‌های شیمیایی، کود‌های دامی و کمپوست، محصول تولیدی از نظر باقی‌مانده سموم و کود‌های شیمیایی در حد مجاز و استاندارد بوده و به همین علت طرفداران زیادی در بازار داخلی و خارجی، چون کشور‌های همسایه و حتی روسیه دارد.

اکبری گفت: طی سال‌های أخیر با توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد بازار‌های مختلف فروش زیتون، این محصول به یک عامل مهم در توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در شهرستان طارم و استان زنجان  تبدیل شده است.

او افزود: طارم به دلیل برخورداری از شریان حیاتی رودخانه قزل اوزن و خاک حاصلخیز به بزرگترین قطب کشاورزی استان و منطقه تبدیل شده و کیفیت محصولات باغی و زراعی بویژه محصول زیتون آن شهرت جهانی دارد به طوری که این شهرستان برای چندمین بار رکورد جهانی برداشت زیتون را به خود اختصاص داده و بالاتر از کشورهایی، چون اسپانیا، ایتالیا، مراکش و ترکیه قرار گرفته است.

مدیر جهادکشاورزی  طارم ابابیان اینکه ارقام زیتون داخلی مورد کشت در شهرستان طارم شامل، زرد زیتون، روغنی، شنگه، ماری و گلوله زیتون است، ادامه داد: رقم زرد زیتون با ۹۰ درصد سطح زیر کشت بیشترین سطح را در بین ارقام زیتون به خود اختصاص داده است.

او افزود: طارم، یکی از بزرگترین بانک ژن‌های زیتون خاورمیانه است و در حال حاضر ایستگاه تحقیقات زیتون طارم، با در نظر گرفتن ژنوتیپ‌ها و ارقام موجود خود بین ایستگاه‌های زیتون کشور، مقام اول را دارد.