مدیر عامل بانک خون بندناف رویان خبر داد؛
ایران بزرگترین ظرفیت  پژوهشی سلول‌های بنیادی در خاورمیانه

ضرابی مدیر عامل بانک خون بندناف رویان در سمینار یکروزه سلول‌های بنیادی پتانسیل‌ها و چشم انداز‌ها در  اراک  گفت:هم اکنون کشورمان بزرگترین ظرفیت علمی و پژوهشی بهره گیری از سلول‌های بنیادی را در منطقه خاورمیانه داراست.

ضرابی افزود: تا کنون ۱۸۵ هزار نمونه خون بند ناف نوزاد در کشور ذخیره سازی شده و در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی در زمینه ذخیره سازی و استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های مختلف داشته ایم.

او  اضافه کرد: با این ظرفیت‌های خوب و با توجه به نیاز سالانه کشورمان به بیش از ۴ هزار پیوند سلول‌های بنیادی، اما تنها ۵ مرکز از ۲۰ مرکز پیوند در ایران به معنی واقعی کار پیوند را انجام می‌دهند و سالانه ۱۰۰۰ پیوند انجام می‌شود.

مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان گفت: تا کنون بیش از ۵۰ بیمار مبتلا به سرطان و بیمار‌های خونی و ۱۰۰ بیمار مبتلا به فلج مغزی واوتیسم با سلول‌های بنیادی خون بند ناف درمان شده اند.

غفار زاده رئیس جهاد دانشگاهی استان هم گفت: جهاد دانشگاهی استان مرکزی از سال ۱۳۸۷ با همکاری شرکت رویان اقدام به ایجاد یک بانک خون بند ناف کرد و تا کنون موفق به ذخیره سازی ۲ هزار نمونه خون بندناف نوزاد در استان شده ایم.

او اضافه کرد: این تعداد نسبت به زایمان‌های صورت گرفته استان بسیار ناچیز است و متاسفانه باید بگوییم بیش از ۸۰ درصد از ذخیره سازی‌ها دراستان اتفاق نمی‌افتد در حالی که از خون بند ناف نوزاد به عنوان بیمه عمر نسل‌های آینده یاد می‌شود.