۶۰ هزار دانشجوی ایرانی خارج از کشور هستند

سورنا ستاری در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: در حال حاضر دانش بنیان شدن تبدیل به یک فرهنگ شده است و این فرهنگ در سالیان گذشته توسعه پیدا کرده است. اقتصاد دانش بنیان بزرگ است و عدد آن بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد است. 

به گفته وی هدف اصلی ما اتصال دانش بنیان به سیاست‌های کلان است و این موضوع هدف اصلی قانون اقتصاد دانش بنیان است. 

او افزود: کشور‌هایی که با پول مفت اقتصاد خود را می‌چرخاندند سیستم کار آفرینیشان را  از بین می‌برند و باعث ایجاد رانت می‌شوند. در حال حاضر ۷۲۰۰ شرکت دانش بنیان و دو هزار شرکت خلاق و بین هشت تا ده هزار استارت آپ در کشور مشغول به فعالیت هستند.فقط با صنعت دانش بنیان برای دانشجویان کار ایجاد می‌شود.

ستاری ادامه داد: بخش خصوصی باید از دانشگاه‌ها حمایت کنند و مراکز دانشگاهی نباید متکی به دولت باشد.اولین جلسه شورای راهبردی با عنایت رییس جمهور برگزار شده است و وزارت خانه های علوم و بهداشت همکاری خوبی با معاونت علمی دارند.

او افزود: در زمینه تعداد دانشجویان مهندسی در رتبه دوم و در حوزه های بیوتکنولوژی در دنیا در جایگاه کم تر از دهم جهان قرار گرفته ایم. جهش کشورمان در حوزه دانش و فناوری بالا است و  رتبه ۶۰ دنیا را در این حوزه کسب کرده ایم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بر اساس آمارهای بین المللی ما حدود ۶۰ هزار دانشجو خارج از کشور داریم.سهم ما در تعداد نخبگان خارج از کشور بسیار اندک است.

ستاری گفت:  خانه های نوآوری‌ را در دنیا تأسیس و اولین خانه را در آفریقا راه اندازی کرده ایم. صادرات سه ربات جراح به اندونزی به نوعی دیپلماسی فناوری محسوب می شود.

ستاری گفت: ما به واسطه فناوری به وزارت امور خارجه کمک می کنیم و در حال حاضر بیش از۵۰۰ شرکت صادراتی در حوزه دانش بنیان داریم.در زمینه فناوری نوین باید فرهنگ سازی خوبی جهت اجرای آن انجام شود.

او افزود: یکی از راه های رسیدن به فناوری انجام ریسک است. نسل تحصیل کرده و جوان در شرکت های دانش بنیان مشغول به فعالیت و کارآفرینی  هستند.

به گفته او تعداد دانشحویان بین المللی در دنیا چهار برابر شده است و بیش از شش میلیون دانشجوی بین المللی در دنیا مشغول به تحصیل هستند.

او افزود: تحصیل دانشجو در کشور‌های خارجی مهاجرت نیست. شرکت‌های دانش بنیان دانشجویان را پس از تحصیل جذب کرده اند و بیش از ۴۰۰ استارت آپ توسط تحصیل کرده ها در خارج و در هنگام برگشت به ایران ایجاد شده است. باید ساختار‌های لازم را برای بازگشت دانشجویان ایجاد کنیم و نمی‌توان تبادل دانش با دنیا نداشته باشیم.

او افزود: خانه‌های نوآوری را در دنیا تاسیس کرده ایم و اولین خانه را در آفریقا راه اندازی کرده ایم. هنگامی که به اندونزی سه ربات جراح می‌فروشیم به نوعی دیپلماسی فناوری محسوب می‌شود.

ستاری گفت: ما به واسطه فناوری به وزارت امور خارجه کمک می‌کنیم و در حال حاضر بیش از۵۰۰ شرکت صادراتی در حوزه دانش بنیان داریم.