ماهواره ایرانی خیام فضایی شد/ دریافت اولین داده تله متری از ماهواره خیام

ماهواره خیام صبح امروز در ساعت ۱۰:۲۲ از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به مدار ۵۰۰ کیلومتری پرتاب شد. سیگنال‌های ماهواره ایرانی خیام در پایگاه فضایی ماهدشت قابل دریافت و مشاهده هستند.

با توجه به وزن بالا و بیش از نیم تنی ماهواره خیام و همچنین درصد بسیار بالای موفقیت پرتابگر سایوز، پرتاب این ماهواره به جای استفاده از پرتابگر‌های بومی، به کشور روسیه واگذار شده است.

ماهواره خیام، ۶۰۰ کیلوگرم وزن دارد و در مدار ۵۰۰ کیلومتری از زمین قرار می‌گیرد.

کنترل، بهره برداری و داده‌های فضایی حاصل از فعالیت این ماهواره از لحظه پرتاب، تنها در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

خیام جزء ماهواره‌های سنجش از راه دور است که وظیفه پایش زمین را بر عهده دارد و در طیف‌های نوری مختلفی فعالیت می‌کند؛ دقت این ماهواره یک متر بوده و از کیفیت ویژه‌ای برخوردار است.

خیام ساعت ۱۰:۲۲ از ایستگاه فضایی بایکنور پرتاب شد و همه سیگنال‌ها از ایستگاه ماهدشت رصد می‌شوند.

{$sepehr_media_16450741_400_300}

صدیقیان، معاون توسعه و برنامه‌ریزی راهبردی سازمان فضایی ایران گفت: در صورت موفقیت‌آمیز بودن قرارگیری ماهواره در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین، سیگنال‌های ماهواره خیام ساعت ۱۲ ظهر قابل دریافت هستند. سیگنال‌های ماهواره خیام را حدود ساعت ۱۲ ظهر و زمانی که از آسمان ایران عبور کند، می‌توانیم دریافت کنیم. فرآیند پرتاب تا کنون موفقیت‌آمیز بوده و کارشناسان و محققان ایرانی منتظر هستند تا سیگنال‌های آن را دریافت کنند.

با اعلام روابط عمومی سازمان فضایی نخستین داده تله متری ماهواره خیام لحظاتی قبل در ایستگاه فضایی ماهدشت سازمان فضایی ایران دریافت شد.

عملکرد صحیح تمام زیرسامانه‌های ماهواره خیام تایید شد

نخستین ارتباط با ماهواره خیام حدود ۹۰ دقیق بعد از پرتاب در ایستگاه‌های زمینی این ماهواره در کشور برقرار و داده‌های دریافتی در مرکز کنترل ماموریت ماهواره خیام در پایگاه فضایی ماهدشت تجمیع شد.

بر اساس ارزیابی اولیه کارشناسان، داده‌های دریافتی نشان از صحت عملکرد ماهواره‌ دارد. پس از تحلیل داده‌های تله‌متری ماهواره نیز مشخص شد که تا کنون عملکرد کلیه زیرسامانه‌های این ماهواره مطابق با برنامه‌ریزی پیش‌بینی شده در حالت عملکرد مناسب و صحیح قرار دارند.

طبق برنامه کاری تعیین شده، ماهواره خیام هر ۲۴ ساعت ۴ گذر از فراز ایران خواهد داشت که در این گذرها ارسال فرمان به ماهواره و دریافت داده تله‌متری ماهواره انجام خواهد شد.

طی روزهای آینده فرآیند‌های راه‌اندازی و تست زیرسامانه‌های این ماهواره بر اساس برنامه از پیش تعیین شده صورت خواهد گرفت.