باید‌ها و نباید‌های انتخاب رشته اصولی را بشناسید

صدیقه احمدی، مشاور کنکور در وبینار بایدها و نبایدهای انتخاب رشته کنکور گفت: هیجاناتی مثل ترس و نگرانی در زمان اعلام نتایج اولیه کنکور طبیعی است و بهتر است که با پذیرش این هیجانات آنها را در حد معقول نگه داشت و افراط این هیجانات آسیب زا هستند، پس نباید دچار ترس مضاعف بشویم.

او افزود: بهتر است دانش آموزان کارهایی که در این مدت لازم است انجام بدهند تقسیم بندی و طبقه بندی کنند. در ایجاد جو آرامش بخش والدین می‌توانند نقش بسزایی داشته باشند که دانش آموز با فرصت بر اساس علاقه و توانمندی اش انتخاب داشته باشد.

در ادامه میرسعید جعفری بیان کرد که انتخاب های ما در مسیر بالاترین امید های ما هست و دانش آموزان باید در این مسیر به بالاترین امیدهایی که برای تحصیل با خودشان پرورانده اند توجه داشته باشند.

او افزود: نکته مهم در انتخاب رشته این است که هیچ رشته ای نسبت به رشته دیگر برتری ندارد و ما بر اساس علاقه و توانمندی و ارزش های خودمان رشته ای را انتخاب می‌کنیم که قصد داریم از طریق فعالیت در آن به طریقی که دوست داریم باشیم، خودمان را بروز بدهیم و بیشترین استفاده را از منابع درونی و بیرونی خود داشته باشیم.

جعفری تاکید کرد که ارزش گذاری های رشته ها کار درستی نیست؛ چرا که هیچ رشته ای کامل نیست و هیچ شغلی هم نمی تواند به تمام نیاز های ما پاسخ بدهد پس بهتر است که به علایق و توانمندی های خود توجه داشته باشیم چرا که ما در دنیای ممکن ها زندگی می‌کنیم و زندگی و آینده ساختنی است و این خود فرد است که باید مسیرش را بسازد و به مهارت هایش اضافه کند.

در ادامه مهلا دشتی در رابطه با انتخاب رشته اصولی و درست گفت: انتخاب رشته باید با حضور یک متخصص برای دانش آموز اجرایی شود و دانش آموزان و والدینشان باید مراقب تبلیغات مختلفی که در این زمینه می‌شود باشند و به اعتبار اطلاعات مختلفی که دریافت میکنند توجه داشته باشند اطلاع از دوره ها، سطح دانشگاه ها و اعتبار مدرک، کد رشته های خاص، ترتیب چینش و ... مواردی است که لازم است مشاورین انتخاب رشته با دانش آموز خود بررسی داشته باشند.

دشتی تاکید کرد که انتخاب رشته تحصیلی ، انتخاب مسیر شغلی و در حقیقت انتخاب مسیر زندگی فرد است، پس لازم است که دانش آموز در مسیر انتخابی خردمندانه باشد تا مسئولیت های مسیر را نیز آگاهانه بپذیرد.