خوشه بندی درختان خرما در قیروکارزین

مهدی همتی گفت: برای محصول دهی بهتر، برداشت آسان و جلوگیری از ریزش محصول در مقابل طوفان‌های فصلی، عملیات خوشه بندی خرما در بیش از ۶ هزار هکتار از نخلستان‌های این شهرستان ادامه دارد.

او گفت: درشت‌تر و پر شدن محصول خرما از دیگر آن اهداف خوشه بندی است و نخلداران عملیات خوشه بندی را از اواخرخردادماه انجام می‌دهند و این کار تا پایان تیرماه ادامه دارد.

همتی گفت: گرده افشانی، باز کردن و بستن خوشه‌های خرما و برداشت مراحلی است که طی می‌شود تا خرما به دست مصرف کننده می‌رسد.

او گفت: یکی از مراحل برداشت خرما مرحله خوشه بندی خرماست که باید توسط افراد با تجربه انجام شود، در مرحله خوشه بندی کشاورز از درختان نخیلات بالا رفته و با بستن خوشه‌های خرما توسط ریسمان به درختان تا زمان برداشت محصول این خوشه‌های خرما به تنه درختان بسته میشود تا از شکستگی آن‌ها جلوگیری شود.

همتی گفت: خوشه بندی خرما یکی از مراحل سخت و پرزحمت تولید محصول خرماست و باید توسط افراد باتجربه انجام شود، افتادن از ارتفاع بالای نخل خرما و رفتن خار نخل در بدن از جمله خطرات خوشه بندی است.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: بالغ بر ۶ هزار از باغات شهرستان قیروکارزین زیر کشت خرما می‌باشد و رقم غالب در سطح باغات خرمای زاهدی است و ارقام پیارم، شاهانی، خاصویی، هلیله از دیگر ارقام خرما در این شهرستان است.

او گفت: سالانه بیش از ۷۰ هزار تن محصول خرما از این شهرستان برداشت میشود.

همتی گفت: شهرستان قیروکارزین از بزرگترین تولید کنندگان خرمای استان فارس است که ۴۰ درصد خرمای استان را تولید می‌کنند.