مناسب سازی فضای شهری برای معلولین

 حسینی گفت: بهزیستی استان زنجان با برگزاری منظم جلسات ستاد مناسب سازی و کمیته‌های زیرگروه این ستاد به بررسی و مشکلات مناسب سازی در استان زنجان پرداخته و کلیه دستگاه‌های استانی را هر ساله در قالب جشنواره شهید رجایی در زمینه مناسب سازی پایش و ارزیابی می‌کند و مشکلات و عدم مناسب سازی‌های انجام شده در ادارات استانی و شهرستانی را به آن‌ها ابلاغ می‌کند.

او گفت: موضوع مناسب سازی با توانمندسازی معلولان ارتباط مستقیم دارد جایی که مناسب سازی انجام شود امکان و شرایط برای خود اتکایی و استقلال نسبی مالی و شغلی و حرکتی معلولان فراهم می‌شود و بهزیستی مطالبه گر در زمینه‌ی مناسب سازی است.

او می گوید: یک شهر برای تمامی افراد طراحی و ساخته می‌شود و تمامی افراد صرف نظر از جنس، قومیت، میزان توانمندی یا هر موقعیت دیگر حق دارند از امکانات شهری استفاده کرده و از حق طبیعی خود بهره گیرند.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان زنجان، بنا‌ها و فضا‌های شهری باید به گونه‌ای طراحی یا مناسب سازی شوند که گروه هـای خاصـی از مـردم بـه دلیل محدودیت‌های حرکتی از استفاده از آن‌ها محروم نشوند و تردد، رسیدن، دستیابی و استفاده مستقل کلیه افـراد از آن فضا و تجهیزات معماری درون آن امکان پذیر باشد و به جز ممانعت‌های ایمنی، امنیتی یا مـالکیتی، هیچگونـه مـانع حرکتی برای دسترسی افراد به آن فضا و حرکت و فعالیـت در درون آن وجـود نداشـته باشـد.

او گفت: متاسفانه عدم دسترسی به مطب پزشکان و نبود مناسب سازی در ساختمان‌های پزشکان علاوه بر افراد دارای معلولیت و، سالمندان افراد عادی را نیز دچار مشکل کرده است که این موضوع نیازمند توجه جدی است.