دریافت سیم کارت تلفن همراه یکی از مشکلات مهاجرین افغانستانی است که قانون مشخصی برای آن وجود ندارد. شبکه های مخابراتی نیز برای ارائه این خدمات به مهاجرین سلیقه ای عمل می کنند.
احمدی دانشجوی رشته حقوق در این رابطه می گوید: من متولد ایران هستم و کارت آمایش دارم ولی نمی توانم سیم کارت بنام خودم دریافت کنم
جوادی دانشجوی رشته معماری می گوید: تمامی دفاتر پیشخوان را برای دریافت سیم کارت سر زدم ولی گفتن که سیستم مشکل دارد و ما نمی توانیم سیم کارت بنام شما بزنیم.
اصلیترین موضوعی که برای صدور سیمکارت باید توسط دفاتر پیشخوان موردبررسی قرار بگیرد، احزار هویت است.
ما برای بررسی به این موضوع با دوربین مخفی به چند نمایندگی همراه اول، ایرانسل و رایتل سر زدیم مسئول شرکت همراه اول در پاسخ به این سوال که سیم کارت برای اتباع میدهید یا خیر گفت: ما باید امتحان کنیم ببینیم بنام شما سیم کارت ثبت میشود یا نه وقتی علت را جویا میشوم، میگوید: سیستم اجازه فعالسازی سیمکارت اتباع را به ما نمیدهد.
با برخی از مهاجرین افغانستانی که بهصورت قانونی در کشور زندگی میکنند صحبت کردیم بسیاری از آنها میگویند این مشکل برای خانواده های شان اتفاق افتاده و آن ها هم نمی توانند سیم کارت به نام خودشان دریافت کنند.
اتباع خارجی با کارت آمایش و گذرنامه خانواری میتوانند تا ۳ سیمکارت به نام خود ثبتنام و فعال کنند.
مشکل سیم کارت مهاجرین افغانستانی مربوط به امروز و دیروز نیست و سالهاست واگذاری سیم کارت به مهاجرین سلیقه ای بوده است.
احراز هویت برای اتباع خارجی چند روش دارد:
کسانی که قصد دارند براساس گذرنامه سیمکارت دریافت کنند، باید از طریق نیروی انتظامی استعلام شوند و کسانی که با کارت آمایش می خواهند سیم کارت دریافت کنند باید از سامانه پژواک استعلام کنند.