چرای بی رویه بیشترین سهم را در تخریب مراتع دارد

ترحم بهزاد در گفتگو با خبرنگار ما  با اشاره به کسب مقام نخست کشوری  استان فارس در امور مراتع گفت: کارگاه آموزشی منابع طبیعی با توجه به  شیوه نامه‌ها، دستور العمل ها و بخش نامه‌هایی که در این ۴ ساله اخیر به استان‌ ها ابلاغ شده، برای تبادل نظر و به منظور تسهیل و تسریع در اجرایی شدن امور برگزار شد.

او گفت: عامل انسانی،  وضعیت آب و هوایی، بارش باران، افزایش دما و خشکسالی‌های مستمر باعث شد که وضعیت مراتع کشور  به لحاظ میزان درصد پوشش گیاهی و تولید علوفه کاهش یابد.

بهزاد گفت: زمان ورود و خروج دام، ظرفیت مرتع در هنگام ورود دام  و انجام چرای دام به صورت گردشی یا متناوبی چهار عاملی است  که بسیاری از مشکلات  مرتعداران را رفع می کند.

مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزادری کشور گفت: بهترین حالت برای جلوگیری از تخریب مراتع پیگیری‌ مدیرت کنترل تراکم و سامانه کوچ است که به همین منظور  در ۲۵ اسفند ۹۹ یک دستور العمل به تمام استانداران، مدیران منابع طبیعی، سارمان جهاد کشاورزی کشور و امور عشایر‌ی ایران ابلاغ شد.

او گفت:  مقرر شد یک ستاد ملی در سطح کشور و یک ستاد استانی با محوریت استاندار در استان‌ها برگزار شود و اهداف مشخص شده حفظ منابع پایدار، تقویت و افزایش پوشش‌های گیاهی، تغییر بهبود معیشت بهره برداران و جلوگیری از تخریب مراتع، چرای زود هنگام باعث فشار مضاعف و تخریب مراتع می شود.

بهزاد گفت: اگر کسی خارج از موعد مقرر و مازاد بر ظرفیت دام وارد مرتع کند باید به استناد تبصره دو ماده ۴۷ با فرد متخلف برخورد قانونی شود.