اخیرا فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که ماموران پلیس در حوالی سد لتیان اقدام به بازداشت یک خانم کردند. در این فیلم فرد دستگیر شده در برابر دستورات پلیس مقاومت میکرد و ماموران پلیس با برخورد جدی آن خانم را دستگیر و وارد خودروی پلیس میکنند.
این اقدام از سوی رسانههای ضدانقلاب با تیترهای «پلیس برای ضرب و شتم پلیس برای دستگیری» یا «برخورد خشن پلیس» و ... بازنشر شد.
واکنش پلیس چه بود؟
پلیس در واکنش به فیلم منتشر شده اعلام کرد: عوامل انتظامی مستقر در ایست و بازرسی سد لتیان به لحاظ حرکات مخاطره آمیز به سرنشینان خودرو مظنون شده و دستور ایست صـادر کردند، ولی آنها بدون توجه به فرمان پلیس از صحنه متواری میشوند. دو خانم سرنشین خودرو، پس از دستگیری و موقع دلالت به مقر انتظامی، در برابر ماموران مقاومت نموده و موجب بروز چنین حادثهای شدند. پلیس همچنین در بازرسی از داخل خودروی توقیف شده، مقادیری مواد مخدر از نوع گراس کشف کرد.
فیلم جدید هم منتشر شد
اندکی بعد فیلم جدیدی هم منتشر شد که مامور ناجا خود از صحنه فیلمبرداری کرده است. مامور پلیس متوجه است که در شرایطی قرار دارد که احتمال سواستفاده از هرگونه برخوردی که شکل خواهد گرفت وجود دارد و او برای آنکه بتواند بعدها پاسخگو باشد ناچار به ضبط فیلم میشود. فیلم منتشر شده را مشاهده کنید:
سوال: اگر افراد خاطی از دستور پلیس سرپیچی کردند، پلیس چه باید بکند؟
پس از انتشار فیلم اولیه بسیاری از رسانهها زبان به شکوه از رفتار و برخورد پلیس گشودند. ضدانقلاب که تمام تلاشش را کرد تا از این ماجرا یک چهره خشن برای پلیس ایران بسازد که هیچ حد و مرزی در برخورد نمیشناسد. اما سوالی که باید پاسخ داد این است که اگر پلیس دستوری صادر کرد و فرد خاطی به دستور پلیس اعتنا نکرد، پلیس دقیقا چه باید بکند؟
طبق قانون وظیفه پلیس حفظ و استقرار امنیت و آسایش آحاد جامعه است. در این راستا تکلیف پلیس بر برخورد با متخلفان است. دقت کنیم این تکلیف است و هرگونه سهل انگاری در این ماجرا به معنای عدول از وظایف ذاتی خود این نهاد است.
طبق ماده ۱۵۷ قانون مجازات اسلامی نیز مقاومت در برابر قوای انتظامی و دیگر ضابطان دادگستری در مواقعی که مشغول انجام وظیفه خود باشند تخلف قانونی محسوب میشود. طبق ماده ۱۱۰ قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده هر گونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به مأمورین دولت در حین انجام وظیفه آنان به عمل آید تمرد محسوب میشود ومجازات آن از ۳ ماه تا ۳ سال است.
یادمان باشد که پلیس بخشی از قوای قهریه هر دولتی محسوب میشود و اگر پلیس در صورتی که یک متخلف از دستورش سرپیچی کرد بیایستد و هیچ عکسالعملی نشان ندهد معلوم است که سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. قطعا منطقی است که پلیس در برخورد با متخلفان زن در صورت امکان از بانوان نیروی انتظامی به کارگیری کند، اما اگر شرایط این اتفاق فراهم نبود نمیتوان حکم به انفعال و بیعملی نیروی انتظامی داد.
پلیس ضعیف امنیت جامعه را به خطر خواهد انداخت
هر آن چیزی که باعث شود پلیس از ماموریتهای اصلی خود باز ماند ضربه جدی به اصل امنیت جامعه خواهد زد. اگر پلیس به این نتیجه برسد که نمیتواند از ابزارها و شرایط قانونی برای کنترل امنیت جامعه استفاده کند به مرور فضا برای وقوع جرم فراهم خواهد شد. در چنین شرایطی هیچ چیز نمیتواند امنیت یک جامعه را حفظ کند.
منبع: فارس