یارانه چتری برای حمایت از اقشار آسیب پذیر؛ مردم درباره یارانه‌ها چه می‌گویند؟

نگرش های مردم در طبقات اجتماعی و همچنین میزان مصرف این اقلام در آنها را با حضور خبرنگاران بین مردم جویا شدیم. خبرنگاران ما ابتدای بین اقشار پردرآمد جامعه رفته و از آن ها سوالاتی در خصوص دریافت یارانه ها می پرسند.

افراد متمول جامعه که معتقدند در ماه بالغ بر ۱۵ تا۲۰ کیلو مرغ مصرف می کنند اذعان دارند که نیازی به دریافت یارانه نقدی نیست و باید این رقم برای تقویت اقشار متوسط جامعه پرداخت شود.

در ادامه این بررسی ها به مناطقی رفتیم که افراد کم درآمد در آن ها ساکن هستند و ادعای آن ها از استفاده تنها یک تا سه کیلو مرغ در ماه خبر می دهد.

{$sepehr_media_16036892_400_300}

آقای رئیسی رئیس جمهور در گفت وگوی زنده خود با مردم، از توزیع عادلانه این یارانه که به صورت یکجا به تمام اقشار پرداخت می شد سخن گفت.

زنجیره توزیع باید رصد شود

آقای حسین میرزایی کارشناس دولت الکترونیک می گوید: باید رصد و پایش در سیستم توزیع کامل باشد، چرا که با پرداخت یارانه به اقلام سر عده ای که توان خرید نداشتند بدون کلاه مانده و افراد ثروتمند جامعه از این یارانه بیشتر برخوردار می شوند.

12 اردیبهشت اولین خبر از آزادسازی نرخ آرد برای صنف و صنعت منتشر شد. واکنش های عموم مردم ابتدا به صورت طرح سوال برای چرایی این افزایش قیمت ها بود. رفته رفته این نظرات رنگ تحلیل، حدسیات و گاهی هم ابهامات به خود گرفت. گلایه هایی که از چرایی این موضوع و در پاسخ به اظهارات مسئولان مطرح می شد.

با گذشت یک روز وزیر جهاد در تماس زنده با بخش خبری تز پرداخت یارانه آرد به مردم خبر داد و واکنش ها به این جبران افزایش قیمت هم با طیف مختلف دیده شد.
ناننانناننان

 

دلیل آزادسازی نرخ مشخص شد. بحران جهانی غذا و جنگ روسیه و اوکراین که منجر به افزایش قیمت جهانی گندم تا ۴۰ درصد است. ایران نیمی از نیاز گندم خود را از طریق واردات گندم تامین می کند و حال با افزایش آمارهای قاچاق آرد و استفاده های بی رویه از آرد یارانه منجر شده تا دولت چارچوبی برای پرداخت یارانه و فروش آرد در کشور تعبیه کند.

برخی از مردم معتقدند باید به جای افزایش قیمت، مبادی خروجی با نظارت بیشتری همراه می شد اما در همین نظرات مردم به گفت و گو پرداخته و پاسخ های مختلفی به یکدیگر داده اند.

در روزهای بعد از اعلام این طرح، راهکارهای پرداخت یارانه آرد کم کم رونمایی می شود البته در این میان شایعاتی هم مطرح می شود که آن را در نظرات هم مشاهده می کنیم.

نان

 

ولی پاسخ این شایعات را معاون وزیر اقتصاد با رد موضوع سهمیه بندی می دهد. تکذیب شایعه کارت یارانه نان را هم وزارت کشور صادر می کند.

شیوه پرداخت یارانه از جمله مهمترین دغدغه مردم بعد از اجرای کامل این طرح است. این را تعدد سوالات مردمی درباره آن نشان می دهد.

آقای محرمیان، معاون فناوری های بانک مرکزی گفت: زیر ساختی طراحی کرده ایم که افراد مشمول یارانه، با کارت کشیدن در خرید کالا‌های اساسی مانند نان با سیستمی هوشمند در همان زمان خرید یارانه خود را دریافت کنند.

حال این زیر ساخت با همکاری بانک مرکزی و رهبری وزارت اقتصاد در حال آماده سازی است. این را رئیس کل بانک مرکزی عنوان می کند.

صالح آبادی می گوید: حدود دو ماه زمان برای تهیه زیرساخت‌های توزیع کالابرگ الکترونیکی برآورد اولیه شده است. در آینده وضع کشور نسبت به گذشته بهتر خواهد شد، زیرا درآمد‌های ارزی بیشتر شده است. نفت‌ بالای ۱۰۰ دلاری که در بهمن و اسفند به فروش رسیده، وصولی‌های آن در حال پرداخت است؛ بنابراین در حوزه تامین ارز وضعیت خوبی داریم.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی کسانی که نسبت به دریافت نکردن یارانه ها اعتراض دارند می توانند در سایت وزارت رفاه نسبت به این موضوع اعتراض خود را ثبت کنند. طبق گفته مسئولان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، این اطلاعات هر 6 ماه یکبار بروزرسانی می شود.

آقای سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور در پاسخ به این سوال که آیا یارانه های معوقه کسانی که یارانه دریافت نکرده اند، یکجا واریز می شود؟ گفت: بعد از آزمون وسع که از جانب وزارت رفاه برگزار می شود اگر شخصی واجد شرایط دریافت یارانه باشد میزان یارانه معوق او یکجا واریز می شود.

با اجرای اصلاح قیمت ۴ قلم کالای اساسی از امروز یارانه اردیبهشت قابل برداشت است.