بازگشت ۱۷ قطعه کبک وحشی به دامان طبیعت سقز

 بهزاد شریفی گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست طی گشت و کنترل مناطق تحت مدیریت در ایام تعطیلات نوروزی موفق به کشف و ضبط ۱۷ قطعه کبک از شکارچیان متخلف شده بودند.

او گفت: کبک‌ها پس از بررسی جسمانی و اطمینان از توانایی پرواز، در زیستگاه‌های امن شهرستان سقز رهاسازی و به دامان طبیعت برگشتند تا لذت حیات را در طبیعت دلنواز بهار دلنشین تجربه کنند.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان سقز می گوید: پرونده تخلف شکارچیان متخلف دستگیر شده بعد از تکمیل و سیر مراحل اداری جهت برخورد قانونی و اعمال مجازات برای آن‌ها به مراجع قضایی ارسال می‌شود.

شریفی گفت: قفس‌های چوبی پس از تکلیف از سوی مقام قضایی نیز معدوم سازی خواهند شد و از مردم فهیم و طبیعت دوست شهرستان تقاضا داریم نسبت به حفظ محیط زیست خود کوشا باشند و هرگونه شکار، نگهداری و فروش حیوانات و یا شکار را به اداره حفاظت از محیط زیست اطلاع دهند.

کبک یکی از پرندگان زیبای خشکی، با اندازه متوسط، طول بدن ۳۲ تا ۳۴ سانتی متر و گستردگی بال‌ها ۴۷ تا ۵۲ سانتی متر است و بیشتر در مناطق کوهستانی یافت می‌شود.

کبک در چرخه حیوانات نقش بسزایی دارد و نر و ماده یک شکل و بدون تغییرات فصلی هستند؛ اما پرنده‌ی نر کمی بزرگ‌تر است، نوار سیاه پهن موربی از جلوی پیشانی تا گوشپر‌ها ادامه دارد.

کبک‌ها گونه‌های مختلفی دارند، این پرندگان دارای پاها، دم و منقار کوتاه هستند و سرکوچک دارند، بیشتر از بذر گیاهان خانواده گندمیان و علف‌های هرز و کمی از حشرات بویژه سن-آفت گندم و جو_ تغذیه می‌کنند.

جوجه آوری آن‌ها از اواخر اسفند تا اواخر خرداد به شکل منزوی در دامنه‌های صخره‌ای با پوشش گیاهی شروع می‌شود.