امروز سه شنبه (۱۶ فروردین) شاخص کل بورس در ابتدای معاملات با اُفت ۹۷۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۶۷ هزار واحد قرار گرفت. در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس با رشد ۲ هزار و ۶۳۳ واحدی، در تراز یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۴۵۳ واحد متوقف شد.
آقای آرتا اسدی تحلیلگر بازار سرمایه گفت: چند عامل امروز بر روند بازار اثرگذار بود اول این که خبر ادعای کاهش ۹ درصدی تورم و همچنین خبر عدم تغییر نرخ نان، ورود محصولات پتروشیمی و فولادی به طور کامل در بورس کالا، نرخهای جهانی و اخبار مثبت در حوزه دامنه نوسان همگی از جمله عوامل اثر گذار بر رشد و بازگشت بازار بودند.
ارزش معاملات بورس تهران امروز به حدود رقم ۴ هزار و ۹ میلیارد تومان رسید. «شپنا»، «ومعادن» و «اخابر» سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند و «شستا»، «خودرو» و «خساپا» سه نماد پر تراکنش بودند.
شاخص کل هم وزن هم با رشد ۲ هزار و ۵۶۲ واحدی روی پله ۳۷۵ هزار و ۸۲۸ واحدی قرار گرفت. همچنین حجم معاملات امروز سهام در بورس تهران به تعداد ۹ هزار و ۶۳۰ میلیارد سهم به ارزش ۴ هزار و ۹ میلیارد تومان رسید.
شاخص فرابورس هم با رشد ۹۱ واحد روی پله ۱۹ هزار و ۷۸۱ واحدی قرار گرفت. همچنین حجم معاملات امروز در فرابورس ایران به تعداد یک هزار و ۲۳۰ میلیون و سهم به ارزش ۷ هزار و ۵۵ میلیارد تومان رسید.
نمادهای شپنا، اخابر و رمپنا به ترتیب با ۱۰۸۵.۵، ۵۵۷.۳۵ و ۴۱۱.۷۴ واحد بیشترین تاثیر مثبت را به جای گذاشتند و نمادهای ومعادن، شستا و فولاد به ترتیب با ۸۲۲.۴۷، ۵۳۳.۹۶ و ۴۴۱.۳۶ واحد بیشترین تاثیر منفی را به جای گذاشتند.
نمادهای کگهر، ارفع و ومهان به ترتیب با ۸۰.۷۵، ۱۳.۵۷ و ۱۰.۲۸ واحد بیشترین تاثیر مثبت را به جای گذاشتند و نمادهای آریا، دماوند و فزر به ترتیب با ۱۹.۷۴، ۸.۲۷ و ۶.۴۶ واحد بیشترین تاثیر منفی را به جای گذاشتند
امروز خودرو بیشترین ارزش معامله را با مبلغ ۸۰۵ میلیارد تومان به خود اختصاص داد. همچنین «فرآورده نفتی»، «فلزات اساسی» و «بانکها» در رتبههای بعدی ارزش معاملات قرار داشتند.
سهام شرکتهای تملت، ولساپا و سخاش بیشترین افزایش قیمت و سهام شرکتهای خاهن، ختراک و سصفها بیشترین کاهش قیمت را در بورس تهران تجربه کردند.
سهام شرکتهای حخزر، کلر و افرا بیشترین افزایش قیمت و سهام شرکت بالاس، بساما و دماوند بیشترین کاهش قیمت را در فرابورس ایران تجربه کردند.
بیشترین تقاضای خرید سهام را شرکتهای ورنا، افران ولساپا بیشترین عرضه فروش سهام را نمادهای همای، فردا و کارین در بورس ایران داشتند.
بیشترین تقاضای خرید سهام را شرکتهای اعتماد، اوصتا و آسامید بیشترین عرضه فروش سهام را نمادهای تابان ۰۳، اوصتا و اعتماد در بورس ایران داشتند.
نمادهای پالایش، کمند و خودرو بیشترین ارزش معامله و نمادهای شستا، خساپا و خساپا بیشترین حجم معامله را در بورس تهران تجربه کردند.
نمادهای اعتماد، کارا و سپیدما بیشترین ارزش معامله و نمادهای تجلی، کرمان و کارا بیشترین حجم معامله را در بورس تهران تجربه کردند.