قطع امکانات جنگل خواران از فروردین

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران گفت: ساختمان هایی که در آن خانواده‌ها ساکن هستند تا پایان فروردین  فرصت تخلیه دارند  و دستگاه‌های اجرایی نیز در این مدت باید اخطار لازم را به تمام بخش‌های مسکونی واقع در مناطق هدف به صورت کتبی بدهند تا بعد از پایان این مهلت نسبت به قطع امکانات اقدام شود.

رئیس جمهور جمعه ۲۰ اسفند در سفر به مازندران دستور قلع و قمع و برخورد با متصرفان جنگلی و عرصه‌های منابع طبیعی را صادر کرد و از استاندار خواسته بود از شنبه کارگروه ویژه‌ای برای مبارزه با جنگل خواری تشکیل شود.

روز شنبه نخستین جلسه این کارگروه تشکیل و دیروز  در نخستین گام هفت هکتار از عرصه‌های ملی تصرف شده در منطقه سید ابوصالح قائم شهر با حکم قضایی خلع ید و به منابع طبیعی بازگردانده شد.

به گفته استاندار مازندران قرارگاه مبارزه با جنگل‌خواری در تمامی شهرستان‌ها با محوریت فرمانداران تشکیل می‌شود و در گام نخست ساخت و ساز‌های غیرقانونی در جنگل‌ها و عواملی که برخلاف قانون مجوز‌ها را صادر کردند یا در نظارت‌ها کوتاهی داشتند شناسایی می‌شوند.

سید محمود حسینی پور گفت: در گام بعدی مناطق جنگلی که به صورت غیر قانونی در حال ساخت و ساز هستند تا یک هفته آینده توسط سپاه پاسداران شناسایی و در اختیار کارگروه قرار داده می‌شوند.

بر اساس گزارش‌هایی که انجمن علمی اقتصاد شهری ایران داده است حدود ۲ میلیون هکتار از جنگل‌های شمال کشور محل تاخت و تاز ویلاسازان و جنگل‌خواران قرار گرفته است و تخمین زده می‌شود پوشش جنگلی مازنداران طی ۵۰ سال گذشته نصف شده است.

نماینده عالی دولت در استان گفت: احکام قلع و قمع سازه‌های غیرقانونی در جنگل که صادر شده اما اجرا نشده است نیز تا پایان سال باید اجرا شود و دادستان مرکز استان نسبت به ایجاد دو شعبه مجزا برای این موضوع در غرب و مرکز مازندران اقدام کند.

در کارگروه مقابله با جنگل خواری و کوه خواری مصوب شده است سامانه‌ای جامع جهت شناسایی ساخت و ساز‌های غیر مجاز در مناطق جنگلی ایجاد و اقدامات انجام شده بصورت شفاف، مشخص و با مستندات ثبت و ضبط شود.