تقلیل آرمان انقلاب و امام(ره) به شایعه‌ای بی اساس

امام خمینی (ره)

باشگاه خبرنگاران جوان ـ از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جریان ضدانقلاب، از وابستگان به رژیم پهلوی و گروه‌های چپ و مارکسیست گرفته تا سازمان موسوم به مجاهدین خلق (منافقین)، شایعه‌سازی علیه امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی و یاران او را آغاز کردند. یکی از این شایعات پرتکرار، ادای مطرح شدن وعده «آب و برق مجانی» از سوی امام به مردم ایران بوده است. این شایعه‌سازان، ابتدا عنوان می‌کردند امام این وعده را در نوفل لوشاتو و در مصاحبه با خبرنگاران داده است! اما بعداً عنوان کردند ایشان در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷. ش و سخنرانی معروف‌شان در بهشت زهرا (س)، چنین وعده‌ای را ذکر کرده‌اند. برخی از این شایعه‌سازان هم ادعا کرده بودند که امام در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی و در دیدار‌هایی که در مدرسه علوی با مردم داشته‌اند، چنین وعده‌ای را مطرح کرده‌اند!


بیشتربخوانید


براساس مستندات تاریخی و برخلاف شایعات، امام خمینی نه در نوفل لوشاتو و نه در سخنرانی خود در بهشت زهرا (س) و نه در روز‌های بعد از بازگشت به ایران و اقامت در مدرسه رفاه و علوی هیچ سخنی پیرامون رایگان شدن آب و برق بیان نکرده‌اند. بر اساس اسناد و برای نخستین بار، عباس امیر انتظام سخنگوی دولت موقت انقلاب اسلامی، در اسفند ماه سال ۱۳۵۷. ش، از تصویب لایحه‌ای به منظور رایگان کردن آب و برق برای اقشار کم درآمد، توسط دولت مهندس بازرگان خبر داده است و البته سخنان او در این زمینه، در روزنامه‌های آن دوره بازتاب یافت. 

پس از اعلام تصمیم دولت موقت، برای مجانی کردن آب و برق برای اقشار کم درآمد، امام خمینی (ره) در اسفند ۱۳۵۷. ش و دوره‌ای که در قم ساکن شده بودند، در دیدار جمعی از اهالی قم و سایر شهرستان‌ها چنین گفتند: «ما بسیار کار‌ها در پیش داریم که باید من بعضی از آن‌ها را برای شما عرض کنم. من در‏‎ ‎‏این آخر که از تهران می‌خواستم بیرون بیایم، دستور دادم که تمام املاک و دارایی سلسله‏‎ منحوس پهلوی و تمام دارایی آن اشخاصی که وابسته به او بودند و این ملت را چاپیدند، مصادره بشود. برای طبقه ضعیف، مسکن ساخته بشود... ما علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را‏‎ ‎‏هم می‌خواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند اینها. ‎‏دلخوش نباشید که فقط مسکن می‌سازیم، آب و برق را مجانی می‌کنیم برای طبقه‏‎ ‎‏مستمند، اتوبوس را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. ‎‏معنویات شما را، روحیات شما را عظمت می‌دهیم، شما را به مقام انسانیت می‌رسانیم. ‎‏این‌ها شما را منحط کردند، اینقدر دنیا را پیش شما جلوه دادند که خیال کردید همه چیز‏‎ ‎‏این است. ما هم دنیا را آباد می‌کنیم و هم آخرت را...». 

روزنامه کیهان

صحبتی که از جانب سخنگوی دولت وقت مطرح شده بود نه امام خمینی(ره)

حال با توجه به این نکته که وعده آب و برق مجانی، از طرف دولت مهندس بازرگان داده شده، باید درباره این موضوع به دو نکته مهم توجه کرد. اول: اینکه این وعده دولت موقت برای «اقشار کم درآمد» بوده، نه همه مردم ایران و دوم: امام رسماً در واکنش به وعده آب و برق مجانی برای اقشار کم درآمد از سوی دولت، چنین وعده‌ای را به عنوان یکی از اهداف کلان انقلاب نفی کرده و آن را به مثابه تقلیل آرمان‌های انقلاب دانسته و اهداف بالاتری همچون ارتقای معنویات و ارتقای مقام انسایت را به عنوان آرمان عالی انقلاب اسلامی مطرح کرده‌اند. درضمن درباره آن فایل صوتی که از سخنان امام در فضای مجازی، با موضوع «آب و برق مجانی برای اقشار کم درآمد» دست به دست می‌شود نیز باید گفت: این صوت، همان واکنش تقطیع شده امام خمینی به وعده دولت موقت است که توسط گروه‌های ضد انقلاب، به عنوان سخنان بدون مقدمه رهبر انقلاب پخش شده است!

منبع: روزنامه جوان 

انتهای پیام/