سایه سنگین گرانی بر لوازم و تجهیزات توانبخشی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، نرگس عسگری با اشاره به وجود ۳۲ هزار معلول زیرپوشش بهزیستی در استان، تعداد معلولین برای دریافت تجهیزات توانبخشی را ۱۱هزار و ۸۲۳ نفر اعلام کرد.

توزیع لوازم و تجهیزات توانبخشی براساس نیاز معلولان و میزان اعتبارات انجام می‌شود.

امسال بیش از ۹ هزار و ۳۳ عدد لوازم و وسایل توانبخشی از جمله سمعک، ویلچر بزرگسال و کودک، واکر و واکر چرخدار بزرگسال و کوچک، تشک ویلچر، عصا، باطری سمعک و کپسول اکسیژن، عصای زیربغل و تخت بیمار توزیع شد.

نامرغوب بودن برخی از تجهیزات پزشکی و همچنین مناسب سازی نشدن اماکن عمومی و معابر به عنوان مهمترین دلایل مستهلک و خراب شدن تجهیزات توانبخشی معلولان اعلام شد، که باعث افزایش درخواست مجدد مددجویان برای دریافت تجهیزات توانبخشی است.

امسال از محل کمک بنیاد ۱۵ خرداد و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) ۱۵۰ عدد ویلچر برای خردسالان زیرپوشش این نهاد اهدا شد.

با توجه به مراجعه بالای سالمندان، جانبازان، معلولان، مادران باردار و افراد آسیب دیده به مراکز درمانی و بهداشتی در بخش خصوصی و دولتی، مناسب سازی این اماکن باید در اولویت قرار گیرد.

هم اکنون بسیاری از این اماکن به خصوص در مراکزی که قدیمی‌ساز هستند و مراکز سونوگرافی که اغلب در زیرزمین‌ها فعالیت دارند، مناسب سازی انجام نشده و با برگزاری جلسات متعدد با دانشگاه علوم پزشکی و با همکاری رییس دانشگاه مناسب‌سازی این اماکن در اولویت قرار گرفته است.

مصوبه مناسب‌سازی در اماکن تازه تاسیس استان چهارمحال و بختیاری اجرایی نشده است.

دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و نهاد‌های نظارتی مجوز فعالیت این مراکز را پس از اجرای قانون مناسب سازی صادر کنند و در صورتی که قانون مناسب‌سازی در این اماکن اجرا نشده باشد مجوز پایان کار و یا مجوز فعالیت از سوی نهاد‌های مختلف صادر نشود.

بیشترین مشکلات مراکز درمانی و بهداشتی در شهرکرد به عنوان مرکز استان و دارا بودن مراکز تخصصی دولتی و خصوصی مشاهده شده است.

تیم تخصصی متشکل از سازمان نظام مهندسی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی برای نظارت بر این مراکز تشکیل شده تا براین اماکن نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلف تذکر‌های لازم را در خصوص اجرای قانون مناسب سازی به این مراکز داده شود.

انتهای پیام/خ