تولید سالانه ۴۲۰ تن گوشت شتر مرغ در استان همدان

تولید سالانه ۴۲۰ تن گوشت شتر مرغ در استان همدان

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، علیرضا قراگوزلو، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تولید سالیانه گوشت شتر مرغ استان همدان را ۴۲۰ تن برشمرد و افزود: استان همدان در پرورش شتر مرغ  دارای رتبه پنجم کشور است.

او افزود: در استان همدان ۲۴ واحد پرورش شتر مرغ فعال بوده که از این تعداد، هشت واحد به صورت توأم مولد و پرورشی بوده و بقیه نیز تنها در زمینه پرورش فعالیت دارند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان سیستم پرورش شتر مرغ را شامل سه صورت توأم (مولد و پرواری)، فقط مولد (مادر) یا فقط پرواری دانست و افزود: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش مراتع، پرورش شتر مرغ به عنوان پرنده قرن شناخته شده و کاهش دام مراتع مانند گوسفند به منظور حفظ مراتع موجود ضرورت داشته است.

قراگوزلو با بیان اینکه باید به سمت رشد تولید گوشت قرمز شتر مرغ و پرورش شتر مرغ پیش رفت، می گوید: مراتع در حال از بین رفتن بوده و علاوه بر آن شتر مرغ ضریب تبدیل خوبی دارد و زاد و ولد آن بیش از گوسفند است.

او با بیان اینکه پرورش شتر مرغ در استان گسترش دارد و در حال حاضر واحد ملایر یکی از بهترین واحد‌های پرورش شتر مرغ استان همدان به شمار می‌رود، خاطر نشان کرد: گوشت شتر مرغ تولید شده استان علاوه بر مصرف استان به سایر استان‌ها از جمله تهران و اصفهان ارسال می‌شود.

قراگوزلو با اشاره اشتغال ۸۰ نفر در واحد‌های پرورش شتر مرغ  استان همدان ادامه داد: یکی از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ایجاد شهرک پرورش شتر مرغ بوده که برای این برنامه نیازمند متقاضی و سرمایه گذار است ضمن اینکه باید با همکاری منابع طبیعی و دستگاه‌های مرتبط اقدامات زیربنایی صورت گیرد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اضافه کرد: شترمرغ در فهرست پرندگانی قرار دارد که هیچ نوع ضایعاتی ندارد و تمامی قسمت‌های آن شامل پر، پوست، چرم، قرنیه، گوشت و تخم آن ارزش اقتصادی دارد.

انتهای پیام/ا