کشف موشکی از دوران هیتلر و افشای یک خطای محاسباتی در جنگ جهانی اول

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از express.co، هر سال در ۱۱ نوامبر یادبود جنگ جهانی اول برگزار می‌شود، یعنی در ساعت یازده از روز یازدهم، یازدهمین ماه سال. ۱۰۳ سال پیش در این روز وضعیت آتش بس اعلام شد و بسیاری از کشور‌ها این روز را در تقویم خود "روز آتش بس" اعلام کردند.

در ارتباط با جنگ‌های جهانی، باستان شناسان همچنان به کشف انواع آثار از آن زمان ادامه می‌دهند. این آثار بقایای انسان تا هواپیما را شامل می‌شود و علاوه بر این باستان شناسان چه در خشکی و چه در دریا به دنبال کشف آثار مربوط به جنگ‌های جهانی هستند. شان ولش و برادران کالین، باستان شناسی پروژه‌های مربوط به جنگ‌های جهانی را در دست دارند.

موشک در جنگ جهانی اول

این تیم باستان شناسی در اوایل سال جاری هنگام حفاری در کنت انگلستان، به تکه‌ای از یک راکت V۲ آلمانی برخورد کردند که ۷۶ سال قبل منفجر شده بود. موشک‌های V۲ بخشی از برنامه تسلیحات آدولف هیتلر بودند، همچنین این موشک جزء اولین موشک‌های بالستیک جهان نیز بود. به نظر می‌رسد بر اثر استفاده موشک‌های V۲ هزاران نفر در طول جنگ جهانی کشته شده باشند. این نوع موشک تنها در انگلیس باعث مرگ ۹۰۰۰ نفر شد.

بخشی از موشک کشف شده در ماه سپتامبر دارای یک محفظه احتراق است که حاوی مخلوطی از اکسیژن مایع و الکل است. همین فناوری بعد‌ها به کمک آمریکایی‌ها آمد و آنها از این فناوری برای رسیدن به ماه استفاده کردند. این موشک در سال ۱۹۴۴ با سرعت بیش از ۳۳۰۰ مایل در ساعت حرکت می‌کرد که مخلوط الکل و اکسیژن باعث حرکت این موشک می‌شد. موشک کشف شده در منطقه پلات سنت مری فرود آمد و خوشبختانه کسی را نکشت، اما دهانه‌ای به عمق ۴.۲ متر و عرض ۱۱.۵ متر بر جای گذاشت.

موشک تاریخی

شان، مدیر این پروژه در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی توضیح داد: "در حال حاضر ما در حال تحقیق درباره مسیر موشک هستیم. موشک قطب‌ نمای هفتاد درجه را نشان می‌دهند، این به این معنا است که هدف اصلی لندن بوده است. این موشک فاصله زیادی با هدف اصلی داشته و اشتباهی در حرکت خود داشته است".

شان افزود: "ما فکر می‌کنیم که پرتاب در شب انجام شده بود و به همین دلیل آلمانی‌ها نتوانستند موشک را به درستی تنظیم کنند". آنها دریافتند که بستری از سنگ‌ها مانع از حرکت موشک به زیر زمین شده است.

پرتاب اشتباه موشک آلمانی

ربکا بلکبرن، کارشناس نظامی در این باره گفت: "هنگامی که چنین موشکی پرتاب شد، دیگر نمی‌شد آن را متوقف کرد؛ بنابراین انگلیسی‌ها نمی‌توانستند آن را با هواپیما یا با هر نوع سلاح دیگری متوقف کنند و سرعت آن بیش از ۳۰۰۰ مایل در ساعت بود."

روند بازسازی و تمیز کردن موشک ممکن است تا ۱۸ ماه طول بکشد. پس از انجام این کار، امید می‌رود که برخی از کد‌های منبع مخفی نازی‌ها که به صورت سه حرف بر روی اجزای مختلف موشک حک می‌شد، کشف شود. تصور می‌شود که کد‌های مختلف نشان دهنده کارخانه‌ای است که قسمت‌های مختلف V۲ در آن ساخته شده است. مدیران این پروژه امیدوارند که اگر بتوانند کمک مالی دریافت کنند، یافته‌های خود را با یک موزه آنلاین برای علاقمندان تاریخ به نمایش بگذارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/