پرورش خون آشام شمال صنعتی می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،  دکتر مصطفی جعفر‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن و مجری طرح تکثیر و پرورش زالوی طبی خزری با بیان اینکه این طرح یکی از طرح‌های ویژه این دانشگاه است، گفت: طرح تکثیر و پرورش زالوی طبی خزری با پرورش ۳۰۰ قطعه زالو آغاز شد و به ۱۰ هزار قطعه رسیده است.

او استحصال ماده ضد انعقادی موجود در بزاق زالو را برنامه بعدی این طرح اعلام کرد و افزود: دانشگاه به دنبال گرفتن مجوز‌های لازم و تامین فضا برای این کار است تا طرح وارد مرحه صنعتی شود.

جعفر‌پور با بیان اینکه طرح پرورش زالوی خزری یکی از منابع تأمین مالی دانشگاه خواهد شد، ادامه داد: اقدامات آزمایشگاهی نیز روی بزاق زالو و استحصال آن انجام شده است.

این دکتر دامپزشکی گفت: زالو‌های مولد خزری از مناطق مختلف استان جمع آوری شده است و در یک پروسه هشت ماه تولید و تکثیر می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن افزود: تحقیقات بر روی ترکیبات بزاق زالو‌های خزری و مقایسه آن با زالو‌های سایر نقاظ دنیا نیز همزمان در حال انجام است تا این محصول خام را تولید کنیم.

مجری طرح تکثیر و پرورش زالوی طبی خزری با بیان اینکه قیمت هر قطعه زالو در کشور‌های خارجی ۱۶ دلار خرید و فروش می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر سالانه ۸ تا ۹ هزار زالو در این دانشگاه تولید و تکثیر می‌شود که اگر امکنات و فضای فیزیکی بیشتری در اختیار قرار بگیرید علاوه بر افزایش تولید می‌توان نیم نگاهی نیز به صادرات آن داشت.

دکتر جعفر‌پور گفت: از ظرفیت دانشجویان نیز دراین طرح استفاده می‌شود بگونه‌ای که دو پایان نامه دانشجویان در خصوص اثرات ضد میکروبی بزاق و فلور باکتریال روده زالو نوشته شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن با بیان اینکه حدود ۱۲۰ فرآورده دارویی از بزاق دارو استحصال می‌شود، گفت: این دارو‌ها قبرای درمان بیماری‌های عفونی، کاهش درد‌های مفصلی و بیماری‌های التهابی مانند رماتیسم مفصلی و درمان بیماری‌های قلبی عروقی و واریس استفاده می‌شود.

او با بیان اینکه زالو‌های خزری نیز شامل دو گونه با شهرت جهانی است، گفت: پرورش زالوی خزری در محیط آزمایشگاهی علاوه بر کسب درآمد می‌تواند جلوی انقراض این گونه بومی شمال کشور را نیز بگیرد.

انتهای پیام / ک