انار جهانی بجستان در دست دلالان؛
مسئولان مشکلات "شهر صد دانه یاقوت" را دریابند

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در دل کویر خراسان و در جنوب غربی این استان به شهرستان بجستان می‌رسیم جایی که انار آن تا اروپا و کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس آوازه دارد و به شهر صد دانه یاقوت مشهور شده است.

شرایط آب و هوایی در این منطقه سبب شده تا شاهد باغات انار چند صد هکتاری در آن باشیم و حتی پس از سرمایه چند سال قبل که سبب شد باغداران درختان انار را از بین ببرند، ولی بازهم دست از تلاش برنداشتند و انار بجستان را زنده نگهداشتند. این روز‌ها باغداران بجستان مانند سایر کشاورزان با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و مسئولان باید به فکر چاره‌ای باشند.

‌رضایی از انارکاران بجستانی گفت: بازهم فصل پاییز شد و موقع برداشت محصول انار و مثل همیشه دغدغه فروش و قیمت آن که انگار قرار نیست، فکری برای آن شود، جهاد کشاروزی شهرستان که باغداران را رها کرده و شورای کشاورزی هم که از طرفی تمام فکر و ذکرش شده مسئله آب و از طرفی به‌خاطر اینکه تعدادی از اعضای آن خود خریدار انار هستند، تمایلی به ورود به این قضیه را ندارد، معلوم نیست تا کی باغداری که یک سال زحمت کشیده و صبر کرده تا ثمره تلاشش را ببیند، این‌گونه باید حقش پایمال شود.

عابدینی از کشاورزان قدیمی بجستان نیز گفت: کم‌آبی و به روز نبودن سیستم‌های آبیاری سبب شده کشاورزان با مشکلاتی روبه‌رو شوند. فروش محصول نیز دردی دیگر از درد‌های انارکار است و دلال‌ها با قیمت‌هایی که هزینه‌های محصول را کفاف نمی‌کند، انار را می‌خرند و مسئولان هیچ اقدامی نمی‌کنند.


بیشتر بخوانید


امیری دیگر کشاورز بجستانی گفت: در حال حاضر فصل انار است، اما تبلیغی درباره این محصول نمی‌بینید و در بهترین حالت خواهند گفت در مشهد چند مرکز فروش هماهنگ شده و تمام، در حالی که در عصر تبلیغات قرار داریم و باید برای انار بجستان تبلیغ درستی صورت گیرد.

"انار" برند شهرستان بجستان

حمیدرضا رمضانی مدیر آموزش و پرورش بجستان نیز گفت: فلسفه اصلی جشنواره‌هایی با محوریت برداشت محصول شکرگزاری از نعمت‌هایی است که خداوند به بندگانش عطا کرده است و همه ساله در سراسر کشور جشنواره‌ها و جشن‌های متعددی برگزار می‌شود که جشن انار یکی از آن‌هاست و فرصت بسیار خوبی برای توسعه گردشگری و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و اقتصادی مناطق مختلف است.

او افزود: نواختن زنگ انار در مدارس به پیشنهاد مدیریت آموزش و پرورش به‌منظور جلب توجه دانش آموزان و نیز جامعه به اهمیت این موضوع یکی از برنامه‌هایی است که هرسال برگزار می‌شود جرا که انار برای ما بجستانی‌ها نوعی برند و معرفی شهرستان‌مان است.

مسئولان مشکلات

کاهش ۳۰ درصدی تولید انار در بجستان

مجتبی محرابی مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: شهرستان بجستان در جنوب‌غربی مرکز استان خراسان‌رضوی قرار دارد و از جمله اصلی‌ترین خاستگاه‌های انار در کشور به‌شمار می‌رود. به‌دلیل شرایط اقلیمی حاکم برمنطقه و عدم استفاده از سموم و کود‌های شیمیایی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است، با توجه به ویژگی‌های منحصر به‌فرد انار بجستان می‌توان آن را محصولی ارگانیک نامید.

او افزود: برداشت این محصول از آبان‌ماه شروع شده و پیش‌بینی می‌شود از حدود ۱۱۰۰ هکتار سطح زیر کشت انار بیش از ۱۰۰۰۰ تن محصول در سالجاری برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان ادامه داد: ارقام عمده انار دربجستان، بجستانی، شیشه کپ، ملس، پیش رس، خزر است و در سال زراعی جاری به‌دلیل وقوع پدیده سرمازدگی و تنش‌های دمایی و آبی حدود ۳۰ درصد کاهش عملکرد محصول مشاهده می‌شود. ترویج روش‌های علمی و کارشناسی در زمینه تغذیه مناسب باغات انار، مبارزه با آفات، ارتقاء کیفیت و کمیت انار، مدیریت منابع آبی و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد سردخانه از اولویت‌های جهادکشاورزی بوده و با مشارکت باغداران در حال اجرا است.

انتهای پیام//ف. ب