زخم شیشه رنگی‌های وارداتی برقلب گره چینان

عباس زاده معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت:گره چینی به هنری ایجاد شده با قطعات برش خورده چوب و شیشه‌های رنگی در اشکال مختلف و تکرار شونده  می گویند که شیشه و چوب بیشترین ابزار مورد استفاده است اما در لا به لای معماری امروزی در حال کمرنگ تر شدن است و نیاز است با تلفیق این صنعت با معماری نوین جانی دوباره گیرد.

او افزود: افراد زیادی به ویژه در رسته درودگران ساخت گره چینی را می‌دانند و به تولید نیز اشتغال دارند ، در خراسان جنوبی تنها یک کارگاه در فردوس از اداره کل میراث فرهنگی مجوز فعالیت دارد.

عباس زاده بیان کرد: تهیه مواد اولیه به خصوص شیشه رنگی که وارداتی است قیمت کار گره چینی را بالا برده و مشکلاتی را برای گره چینان به وجود آورده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: انواع مبلمان، قاب آئینه، میز، منبر و درب از تولیدات گره چینی هستند.

او نبود گمرک اختصاصی صنایع دستی در استان را یک مشکل اساسی برای صنایع دستی برشمرد و بیان کرد: نمی توانیم آمار رسمی از صادرات محصولات گره چینی شده به خارج از کشور اعلام کنیم.


بیشتر بخوانید


معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: آثار گره چینی شده قیمت بالایی دارد، ولی هنوز در قلب مردم علاقه مندی به هنر‌های اصیل کشورمان زنده است.

او اظهار کرد: بسیاری هستند که ارزش این آثار فاخر را می‌دانند و در قالب تابلو و درب‌های ساختمان آن را استفاده می‌کنند، اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل شرایط اقتصادی و تهیه مواد اولیه به خصوص شیشه رنگی که وارداتی هست قیمت کار گره چینی را بالا برده و مشکلاتی پیش پای صنعتگران این حوزه ایجاد کرده است.

عباس زاده صدور مجوز و برخورداری از سوبسید‌های حوزه صنایع دستی، ارائه بسته‌های حمایتی و معافیت‌های مالیاتی، حضور در نمایشگاه‌های سطح کشور و ارائه تسهیلات کم بهره به گره چینان را از اقدامات حمایتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از هنرمندان این رشته دانست.

انتهای پیام/ک