افزایش ۱۱۳ درصدی کلاهبرداری اینترنتی در اصفهان

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سرهنگ سید مصطفی مرتضوی رئیس پلیس فتای استان اصفهان گفت: با توجه به فراگیری فضای مجازی در زندگی مردم و انجام بسیاری از فعالیت‌های مالی و اقتصادی در این عرصه، تخلفات و جرایم این حوزه بیشترین فراوانی را در بین دیگر موضوعات دارد.

وی اضافه کرد: ارسال پیامک‌های جعلی، لینک‌های آلوده به بدافزار‌ها و کلاهبرداری از طریق فروش در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغاتی از روش‌های جعل و سرقت در فضای مجازی است.

شبکه‌های اجتماعی بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و بستر امنی برای معامله نیست

به توصیه وی، شبکه‌های اجتماعی بستر امن برای خرید و معامله اقتصادی نیستند و بیشتر جنبه تبلیغی داشته و باید برای خرید اینترنتی از درگاه‌های امن و دارای مجوز استفاده کرد.

وی بابیان اینکه جرایم اخلاقی و اجتماعی امسال در این استان به ترتیب رشد ۲۴ و ۳۰ درصدی داشته، خاطرنشان کرد: پرونده‌های پلیسی و قضایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به دلیل روند روبه رشد بهره‌برداری از محیط سایبر، افزایشی بوده و پلیس نیز برای رصد، آموزش و پیشگیری اقدامات خود را گسترش داده، اما نیاز به آموزش و فرهنگسازی است.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان هتک حرمت، نشر اکاذیب، شایعه‌پراکنی و توهین را از مصادیق بارز جرائم اجتماعی فضای مجازی در این استان اعلام کرد.

وی با اشاره به توانمندی رسانه‌ها در آموزش و فرهنگسازی، از خبرنگاران خواست تا با همکاری پلیس سطح آگاهی عمومی جامعه را برای کار در فضای مجازی افزایش دهند و با انجام فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی از روند روبه رشد این دسته از جرایم جلوگیری شود.

سرهنگ مرتضوی، دستیابی آسان و سریع بدون توانمندسازی، به شبکه اینترنتی توسط همه گروه‌های سنی باعث افزایش جرائم شده است.

وی یادآور شد: پلیس فتا به‌عنوان یک پلیس تخصصی در تمامی شهرستان‌ها فعال‌شده و خدمات رصد، آموزش، شناسایی و دستگیری متخلفین را انجام می‌دهد.

پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) یکی از پلیس‌های تخصصی است که در فضای سایبری فعالیت دارد و شهروندان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت‌های مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.syberpolice.ir اطلاع دهند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام