نسخه‌های خطی سفیران فرهنگ و زمان

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، معصومه حسنی‌خونسار مدیرکل نهاد عمومی کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه گفت : بیش از ۸۵۰ نسخه که شامل ۲۰ نسخه خطی، ۶۵۳ چاپ سنگی و ۱۶۲ چاپ سربی است که در شرایطی استاندارد نگهداری می‌شود.

او گفت : نحوه نگهداری کتب خطی باید از نظر شرایط رطوبت و دما و نور مطابق استاندارد‌ها باشد تا آسیب نبیند. کار ترمیم و مرمت کتب آسیب دیده را بزودی آغاز خواهیم کرد و فهرست نویسی کتب خطی هم آغاز شده تا شناسنامه نسخ مشخص شود.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کرمانشاه افزود: دیجیتال سازی نسخ خطی از دیگر برنامه‌هایی است که در اولویت کار‌های کتابخانه‌های استان قرار دارد تا همه منابع به صورت دیجیتال درآید و محققان بدون لمس کتاب‌ها بتوانند در بهترین شرایط و کمترین زمان به نسخ خطی دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها استفاده کنند.

او افزود: راه اندازی این بخش جهت حفظ و نگهداری از نسخ خطی و قدیمی استان و استفاده پژوهشگران از نیاز‌های ضروری بود که تحقق یافته است.

حسنی خونسار نسخ قدیمی و خطی را بخش مهمی از فرهنگ و هویت جامعه یاد کرد و گفت: به این منظور، حفظ هویت فرهنگی، آثار ملی و فرهنگی باید با جدیت و ضرورت بیشتری دنبال شود، چون حفظ و نگهداری آثار فرهنگی و تاریخی یک وظیفه عمومی است و راه اندازی چنین بخش‌هایی نقش موثری در نگهداری آثار و نسخ قدیمی به عنوان هویت جامعه دارد.

او افزود: انتظار می‌رود با کمک فرهیختگان، علما و اهالی علمی نسخ قدیمی موجود در این استان شناسایی و به این بخش اهدا شود، از مردم استان دعوت می‌شود تا به منظور حفظ هویت فرهنگی مردمان این منطقه، نسخه‌های خطی و آثار فرهنگی موجود در منازل خود را به بخش نگهداری نسخه‌های خطی تحویل دهند .

انتهای پیام/د