ثبت ملی نان محلی تمیجان رودسر

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،  ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: مهارت پخت (نان سنتی تمیجان رودسر) معروف به (نان برنجی) و یا (نان لاکو) با قدمتی ۱۵۰ ساله در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.

او با اشاره به بررسی‌های باستان شناسی در روستای تمیجان رودسر و پیداشدن آثار به جا مانده از سادات کیایی در این منطقه افزود:، چون این قوم در دوره صفویان و تیموریان، حدود ۴۰۰ سال پیش زندگی می‌کردند، پس قدمت این نان ممکن است به سال‌های بسیار دور هم برسد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه این نان محلی با استفاده از آردبرنج، آب و نمک در تنور‌های سنتی دست ساخت، در روستای تمیجان رودسر پخت می‌شود، گفت: هم اکنون این نان در شهر رودسر، لنگرود و بخش‌های از شهرستان املش هم پخته می‌شود.

ولی جهانی تصریح کرد: فرآیند ثبت این مهارت از طریق وزارتخانه در دست انجام است و به زودی حکم ابلاغی آن صادر خواهد شد.

 


انتهای پیام/م.‌ی