رضا نقی زاده مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارتباط آموزش و پژوهش اظهار کرد: همگرایی بین اجازی دانشگاهها در حوزه کاری مدیران جدید و آموزش عالی در دنیا نقش زیادی دارد.
او افزود: یک همگرایی معنی دار در قالب یک مدل بین آموزش، پژوهش، امور فرهنگی، امور مدیریتی و امور منابع انسانی دانشگاهها نقش دارد.
نقی زاده تصریح کرد: دیگر همانند سابق مرزهای آموزش و پژوهش قابل تفکیک نخواهد بود، در حال حاضر برای داشتن پژوهشهای خوب باید آموزشهای خوبی داشته باشیم و همچنین برعکس آن عمل کنیم.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: نگاه مقوله آموزش و پژوهش باید به سمت و سوی رفع نیاز باشد. برای توسعه نیازمند رکنهای اصلی هستیم که یکی از آنها آینده نگری ماست که پژوهش به ما این امکان را میدهد تا نسبت به آیندههایی که لزوما نیاز الان نیست، ولی نیازآفرین در آینده خواهند بود، توجه کنیم.
نقی زاده گفت: اگر فقط به نیازهای فعلی صنعت نگاه کنیم شاید اصلا خیلی نیازی به فناوریهایی که الان روی آنها کار میشود و بعدا مورد استفاده قرار میگیرد، نداشته باشیم.
او با بیان اینکه پژوهش باید آینده نگر باشد، تاکید کرد: باید بتوانیم در توسعه پژوهش به نیازهای گوناگون پاسخ دهیم و پژوهش باید به تقویت اجزای مختلف در دانشگاه منجر شود، باید یک فرهنگ رفتار بر اساس پژوهش و علم را داشته باشیم که موضوع بسیار مهمی است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به جایگاه پژوهش در حوزه علوم انسانی گفت: حوزه علوم انسانی یکی از حوزههای بسیار مهم بحث پژوهش در کشور است و باید باور کنیم که پژوهش در حوزه علوم انسانی به شدت نیازمحور باشد که این نیاز از جامعه تامین میشود و متقاضی آن میتواند دولت، اقتصاد و بخشهای مختلف باشند که تقاضا را در حوزه علوم انسانی تولید خواهند کرد.
نقی زاده بیان کرد: در حال حاضر اگر به مشکلات اصلی اقتصادی و جامعه در کشور نگاه کنیم درمی یابیم که کلید عمده مشکلات به دست حوزه علوم انسانی است تا حوزه علوم فنی! برای مثال وقتی میگوییم که بهره بری نسبت به کشورهای دیگر پایین است باید برای حل و رفع آن به سمت و سوی حوزه علوم انسانی برویم.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: برای حل مشکلات جامعه نیازمند کمک علوم انسانی و یافتههای پژوهشی آن هستیم؛ بنابراین پژوهش حوزه علوم انسانی باید نیاز محور باشد و تقاضا از سمت و سوی حاکمیت، بخش خصوصی و ... شکل میگیرد پس چارهای جز بکارگیری پژوهش در حوزه علوم انسانی نداریم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/